Kelab Blogger Ben Ashaari

Tuesday, 20 May 2014

Dulu lain, sekarang lain ..


Assalamualaikum w.b.t.. Dah macam lagu Tan Sri SM Salim la pulak tajuknya.. Haha.. Sebenarnya, ini gambar Zara yang Eraz snap Ahad lepas semasa on the way balik Machang.. Apa yang dulu lain, sekarang lainnya kan? Jawapannya ialah barang-barang yang dibawa ke mana-mana pergi.. Tak kisah la balik kampung ke, ke satu-satu tempat lain ke.. 

Kalau bujang-bujang dulu, memang kereta sangat kemas dan tak de banyak barang la kalau nak ke mana-mana atau ke tempat kerja.. Tapi sekarang, kalau nak balik umah Ma Abah, sure 2 ke 3 beg kena angkut walaupun pun pergi balik hari je..  Ya la, Zara saje dah dua.. Satu beg pakaian, satu lagi beg makanan.. Kena asingkan..  Itu tak termasuk bantai dia dan lain-lain.. Kadang-kadang, kerusi di belakang tu penuh!

Papanya or mama punya beg, satu je.. Itu pun kalau papa punya, angkut beg office.. Semua lengkap dalam tu.. Car seat memang tak payah cakap la, memang rasanya sentiasa ada dalam kereta.. Kalau kawan-kawan nak tumpang, sure kuantiti boleh muat, berkurangan sebab ada car seat.. Hehe.. Dalam bonet, tak muat.. 

#Sekarang memang nampak tuan punya kereta sudah berpunya.. Not single.. Hehe..

6 comments:

  1. nak kena keter besar sikit nie......hihi

    ReplyDelete
  2. ya btul tu e-raz kena pakai keta besaq lepas nie.. Dah ada anak mmg totally bonet penuh.. mana ngan stroller.. ahhaha

    ReplyDelete
  3. car seat zara tu sama dengan ash nampak gayanya tu...hew hew hew...

    ReplyDelete
  4. lps ni kena tukar kereta ni..hehehe :)

    ReplyDelete
  5. tukar kereta lagi besar..heheheehe..

    ReplyDelete
  6. bila dah ada anak lain pula gayanya..hehehe..

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.