Kelab Blogger Ben Ashaari

Tuesday, 22 July 2014

Persediaan Raya #1


Assalamualaikum w.b.t.. Aiii.. Tak lama lagi dah nak raya ni.. Persediaan korang macamana? Mesti berjela-jela list kan.. Semua dah siap ke Baju Raya? Kami, alhamdulillah, isteri memang jenis yang ready awal-awal.. Sebelum puasa dah settle hal Baju Raya.. Bukan apa, kalau beli dalam bulan puasa, tak tahu bila nak pergi.. Cuti tak sama kan.. Malam, tak keluar dah.. Kalau nak g dekat-dekat raya, harap maap la, ramai orang.. So, ready la awal-awal..

Paling meriah, Zara Faleesya la.. Tahun lepas, dia dah raya.. Tapi berumur dalam 2minggu kot.. So baju raya, tak perlu sangat la.. Tapi ada.. Cuma kali ni, lebih la sikit.. Yang penting, nak beli berapa pun boleh, tapi kena bajet betul-betul.. Simpan la duit awal-awal.. Sure bajet tak lari kan.. Raya ni, selalunya banyak guna bajet..

7 comments:

  1. Betul tu.. Kang malam raya kemain penuh orang berpusu2 carik baju raya. Ana macam tahun ni tak eksited langsung nak sambut raya. Macam feeling sedih pun ade hm..entahlah.

    ReplyDelete
  2. tahun ni zara seronok laa pakai baju raya.... hihi.... aku punya persiapan ala kadar je... dah kawin pun baju mak aku belikan... manja gila kannnn??

    salam aidilfitri :)

    ReplyDelete
  3. dahh..ready packing pon eraz..kita ni sbg pemandu kena siapkan diri jangan sampai mengantuk dlm perjalanan sebab boleh mengundang bahaya ~ safety first. doakan kami..

    ReplyDelete
  4. salam. hehehhe persediaan sy masih 0% :D

    apapun salam aidilfitri ya..:)

    ReplyDelete
  5. Persiapan serba sederhana je..

    ReplyDelete
  6. Akak punya persiapan biasa2 jerr

    ReplyDelete
  7. So far bj raya anak2 jer yg dah beli awal...bj sendiri belum lg

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.