Kelab Blogger Ben Ashaari

Tuesday, 22 July 2014

Hampir Hangus & Hancur


Assalamualaikum w.b.t.. Nampak gambar di atas? Nampak tak 'kaki' plug yang sebelah kiri ni? Dah hangus sikit tapi belum hancur lagi.. Kalau tidak, pasti boleh berlaku kebakaran.. Eraz dah pilih yang ok dah, ada sah SIRIM lagi.. Tapi pakai tak sampai 2 atau 3 bulan kot, dah jadi macamni.. Sekadar rosak, ok la lagi.. Yang risau kebakaran.. Astaghfirullahal'Adzim.. Minta jauh..

Jadi apa yang perlu dibuat? Kena beli jenama yang paling mahal ke? Walhal, tanda SIRIM dah ada.. Ke tipu? Errrrmmmmmm...

10 comments:

  1. sy pun confius before puasa ari tu plug eater sy siap hangus berlubang tanpa di sedari..padahal ada je sirim..now, simpan eather tu beli baru je..takut berulang

    ReplyDelete
  2. salam. huishhh kena tukar dah tu..bahaya kalau guna lagi..

    ReplyDelete
  3. cik nor slalu kna mcm nie..huhu

    ReplyDelete
  4. Sama jg dgn kak kathy selalu jd mcm ni..ni cop palsu gaknye kn?hehe..kita dah terkena..

    ReplyDelete
  5. sekarang ni logo halal pun orang boleh copy , inikan pula logo sirim

    langkah paling selamat belilah barang elektrik di kedai hardware ataupun di kedai elektrik specialist.

    :)

    ReplyDelete
  6. Ya Allah takutnyaaa.. sebaik dapat detect awal2... hurmmm

    ReplyDelete
  7. sokong safirul. mungkin logo sirim tu cetak ropak kot. nik pun pernah jadi macam ni. meletup. nasib baik tak teruk.

    ReplyDelete
  8. Biasa jgk kena tapi bukan isu plug tu sebenarnya tapi penyambung Utama yg masalah..tukar yg Utama tu la br ok kalau tak skan jd lg antara cepat ngan lambat jerr..

    ReplyDelete
  9. Mmg pun. Ary tu mase petir, sekali guruh terpelanting plug cenni dari suis. Siap bau bakar lagi. Risau sgt time tuh. Mujur tak pape.

    ReplyDelete
  10. Nampak gayanya kena cari cop SIRIM yg original

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.