Kelab Blogger Ben Ashaari

Saturday, 5 July 2014

Facebook vs Solat


Assalamualaikum w.b.t.. Apa kaitannya Facebook dan Solat? Kalau difikirkan betul-betul, ada perkaitannya.. Ini mungkin pada segelintir orang la.. Tambah-tambah budak-budak remaja yang baru mengenal Facebook.. Cuba baca ayat-ayat yang ada di dalam gambar di atas..

Facebook jumpa Kawan
solat jumpa Tuhan

Bangun pagi pergi sekolah
Tak sabar tunggu cuti penggal
Main Facebook agak-agaklah
Tapi solat jangan tinggal

Ini kes yang 'gian' main Facebook sampai tinggalkan solat.. Macamana boleh dengan orang yang obses dengan Facebook? Eraz malas nak hurai lanjut, tapi masing-masing kena la fikir sendiri..

10 comments:

  1. Dulu mase mula2 fb ni feymes. Ana pun antu pesbuk. Solat tu kekadang terlewat jugak la. Betul la tu pesanan dia tu. Cantik je ayat.

    ReplyDelete
  2. dulu pernah la jugak jadi hantu facebook..sikit2 update status..tapi sekarang nampak macam dah bosan lah pulak fesbuk nie..huhuu..fb ni mcm virus ke apa ntah..takde apa2 pun tapi nak jugak bukak..haihh

    ReplyDelete
  3. Sabar jer la ngan manusia camni ,..Ni dlm ketegori Taksub namanya Eraz..

    ReplyDelete
  4. memula kenal fb dulu leh kata bff fb la juga hehe.. bagus pesanan ni. sesuai sangat

    ReplyDelete
  5. Jom reramai kita delete fb haha. Salam Ramadhan Al-Mubarak 1435H

    Jalan-jalan bw malam dari segmen blogwalking sis mia liana :)

    Jom Terjah : Buffet Ramadhan Casa Ombak (ˆ⌣ˆԅ)

    ReplyDelete
  6. Kalau dh guan mmg mcm ni lagi2 yg baru buat fb

    ReplyDelete
  7. Blogwalking..datang dari Blog Mia..Senarai Blog saya number 80 dari bloglist yg dipostkan oleh MIa...selamat menyambut Ramadhan ;-)

    ReplyDelete
  8. Nsb baik tak pernah terjebak dgn media sosial sangat..

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.