Kelab Blogger Ben Ashaari

Sunday, 9 March 2014

Nasi Tumpang !


Nasi Tumpang | Assalamualaikum w.b.t.. Nasi Tumpang.. Pasti semua orang kenal kan.. Siapa pernah makan? Eraz sempat breakfast dengan Nasi Tumpang.. Firstly, tak kenyang sebab sikit je.. Haha.. Kedua, memang sedap la yang hari tu punya.. Ketiga, kenapa orang panggil Nasi Tumpang? Siapa boleh jawab? Adakah nasi yang menumpang lauk-lauk tu? Atau lauk-lauk tu yang menumpang nasi? Hehe.. Antara lauk yang ade, serunding ikan, udang kecik, telur goreng dan lain-lain lak.. Tapi jenis lauk tu ada banyak jenis.. Betul tak?

23 comments:

  1. Hari ni zumal first time tahu kewujudan nasi tumpang dan nasi manis

    ReplyDelete
  2. Hari tu beli rasa macam kena tipu je sebab tak macam biasa, tp boleh consider la sebab dia jual RM1.50 je...

    ReplyDelete
  3. tak pernah makan la nasi tumpang ni..kalau tumpangkan beli nasi pernah lah suruh...kikikiki

    ReplyDelete
  4. 1st time dengar nasi tumpang nie

    ReplyDelete
  5. sedap... dah lama saya tak makan..bila ke Kota Bharu saya akan cari nasi tumpang.. biasanya are apasar Siti Khadijah

    ReplyDelete
  6. uiksss... tak pernah tahu... waaa. kat mana beli tu? nampak macam banyak lauk dari nasinya... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau kat Kelantan, kat Kota Bharu pun ada..

      Delete
  7. Pernah dgr tapi tapi tak pernah makan...

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.