Kelab Blogger Ben Ashaari

Wednesday, 5 March 2014

Masa semangat, terlupa password la pulak!


Assalamualaikum w.b.t.. Baru siang tadi bersemangat nak isi e-Filing untuk tahun 2013.. Tapi fikir-fikir punya fikir, terlupa password la pulak.. Ya la, benda setahun sekali, tak tulis pulak tu, terus terlupa password.. Terpaksa la reset semula.. So untuk tahun berikutnya, tulis siap-siap atau gunalah password yang sama untuk email ke apa ke.. 

#Pengajaran untuk saya dan mungkin yang lain-lain

17 comments:

  1. rasanya buat note dalam handphone ke..senang nak cari kalau lupa

    ReplyDelete
  2. perkara hampir sama berlaku.... saya pula terlupa password ecaruman KWSP, ... petang tadi terus ke pejabat KWSP untuk permohonan bagi wakil majikan. Caruman bagi dua orang guru ganti

    ReplyDelete
  3. Saya sarankan guna ini http://keepass.info/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh... ada service online simpan password? senang la kalau macam tu... got to check it out sekarang!

      Delete
    2. Baru tahu pasal ni.. Thanx..

      Delete
  4. Nice info wafi....next time harus ingat...

    ReplyDelete
  5. kene save kan kat mane2 gajet atau diari tu eraz..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang ni insyaallah tak lupa lagi..

      Delete
  6. Haah... benda setahun sekali... nak pulak kalau ada password pelbagai untuk membership itu dan ini :D

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. No no, jangan mention kat sini.. Hehe..

      Delete
  8. Replies
    1. Moral of the story..... Kak Kathy sambung la lagi.. Hehe..

      Delete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.