Kelab Blogger Ben Ashaari

Sunday, 18 August 2013

Tegar - Aku Yang Dulu Bukan Yang Sekarang

Tegar - Aku Yang Dulu Bukan Yang Sekarang

Tegar - Aku Yang Dulu Bukan Yang Sekarang | Assalamualaikum w.b.t.. Mesti ada yang kenal dengan tajuk lagu tu dan mungkin ada yang tak.. Eraz mula tahu lagu ni bila dengar Suria FM.. Dengar lagu je.. Nama penyanyi, tajuk lagu, semua tak tahu.. Dengar-dengar pun dah tengah-tengah lagu.. Satu hari, Eraz sempat recall lirik lagu antaranya 'Aku yang dulu bukanlah yang sekarang, Dulu ditendang sekarang ku disayang' dan 'Hidupku dulunya seorang pengemis, pulang malam selalu bawa wang ......'..

So Eraz guna lirik tu untuk search siapa penyanyi dan tajuk lagu.. Baru la tahu siapa pemilik suara kanak-kanak ni.. Kebetulannya esoknya, kisah penyanyi kanak-kanak ni keluar di Harian Metro.. Siapa yang tak biasa dengan lagu ni, boleh play di bawah.. Siapa budak yang bernama Tegar ni sebenarnya? Macamana dia boleh jadi popular di Indonesia?



9 comments:

  1. Lagu ni mula2 dengar mcm lawak. Berkali2 dgr..aummm..bagus lagunya.hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la.. mungkin sebab suara budak lelaki ni plus liriknya..

      Delete
    2. sebenarnya..xtau pun yg nyanyi ni lelaki. ingt opan!

      Delete
  2. memang sedap lagu ni . mula2 adik2 yg selalu dengar . tira tak suka . lama2 , jatuh suka sendri . hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas dengar berkali-kali, memang best.. hehe..

      Delete
  3. Replies
    1. rasanya dah banyak radio siar ni..

      Delete
  4. suka dengar lagu ni mempunyai lirik yang tersendiri dan mendalam.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la.. banyak maksud dalam lirik tu..

      Delete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.