Kelab Blogger Ben Ashaari

Monday, 27 October 2014

Folder Gambar dalam Galaxy Tab Hilang !!!


Assalamualaikum w.b.t.. Folder Gambar dalam Galaxy Tab Hilang !!! Giler tak frust kan.. Terutama sekali gambar Zara dari kecil sampai la besar.. Video Zara masa dalam perut Mama dia, sampailah besar sekarang.. Aduh.. Nape la jadi macamni.. Tiba-tiba je hilang seolah-olah macam di format..

Asalnya cuba application Whatsapp yang corrupt.. Restore la semula.. Tunggu lebih setengah jam kot baru 100%.. Sekali bila on, semua message hilang.. Aik! Tinggal group je.. Dalam group pun semua message dah hilang.. Tak pe, message je kan..

Tiba-tiba nak on galeri gambar.. Hah!!! Semua hilang???? Giler frust.. Gambar sendiri, ok la. Gambar Zara dalam tu???? Koleksi peribadi?? Huhu... Dan sekarang ni, kalau nak snap gambar baru, application camera tu ok, tapi tak dapat save sebab no items katanya.. Errmmmm..

Siapa ada pernah alami perkara camni?? Boleh ke dapatkan semua gambar-gambar tu?? Eraz guna Samsung GALAXY TAB 7.0 plus.. Tak boleh kerja lain dah ni kot.. Browser internet pun dah tak boleh bukak di Tab ni.. Takpe la, itu boleh format kot.. Kes gambar ni.. Alahai.. Frust giler!!! Siapa ada pengalaman or tutorial cara nak kembalikan jika dapat diselamatkan??

3 comments:

  1. eraz next time store dalam dropbox siap-siap... hu hu hu... backup kalau apa-apa jadi...tapiii...macam berjanji pulak kita yer... note 8 farah baru jer reformat hari jumaat malam hari tu...hang...lepas tu apa pun tak boleh, terpaksa reformat... terbang RM 80 hinggit... oh ya, lagi satu boleh try beli memory card kot? Hu hu hu...

    ReplyDelete
  2. Syg nya...terutama gambar² zara tu..

    ReplyDelete
  3. Erkk.. alahai sayang gambar2 dalam tu..... hmmm

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.