Kelab Blogger Ben Ashaari

Saturday, 4 October 2014

Cara Padam Gambar Rumah Anda Di Google Street View

Cara Padam Gambar Rumah Anda Di Google Street View

Assalamualaikum w.b.t.. Sekarang ni ramai yang memperkatakan tentang Google Street View ni.. Ke ada yang kat sini belum dengar lagu bisik-bisik orang pasal ni? Kalau korang google atau baca kat facebook, memang akan jumpa la.. Ramai rasanya yang tidak suka dengan apa yang berlaku di semenanjung sekarang sebabnya di antara  yang positif, ada negatifnya.. Tambah-tambah lagi dengan ter'view' gambar keseluruhan rumah dan kereta.. Nasib tak baik, gambar tuannya pun nampak.. Camne? Camne kalau ketika tu, tak tutup aurat.. Isk isk isk..

Jadi, apa yang Eraz jumpa, ada cara untuk padamkan gambar rumah anda di Google Street View tu.. Eraz belum cuba.. Siapa dah cuba? Boleh kongsi komen kat sini.. Ini adalah cara untuk memadam rumah anda dari Google Street View.. Hanya ada 4 langkah sahaja :
  1. Buka Google Maps
  2. Taip alamat rumah anda, klik Street View pada butang kiri sebelah atas.
  3. Kemudian klik Report A Problem pada bawah kanan, dan akan terpapar satu borang.
  4. Pada pilihan ReQuest Dance Crew blurring:What would you like us to blur? pilih Home, dan taip alamat rumah anda seterusnya tekan butang Submit

5 comments:

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.