Kelab Blogger Ben Ashaari

Thursday, 13 November 2014

Name Card !


Assalamualaikum w.b.t.. Siapa pernah ada name card ni dulu-dulu? Ke ada yang tak tahu akan kewujudan Name Card 'comel' ni? Rasanya fenomena ni menular masa Eraz di sekolah rendah.. So maksudnya di awal tahun 90'an la.. Semua orang berebut nak buat sebab satu set rasanya dalam RM 2.50 ke RM 3.00.. Masing-masing pilih koleksi gambar yang cantik bagi berita.. Nama tu memang nama pernuh la.. Kebanyakkan la..

Antara yang menarik lagi, kata-kata di bahagian atas tu.. Macam-macam terhasil.. Ada yang Eraz ingat, Kenang Daku Dalam Doamu la.. 4U2C la.. Berbahasa English la.. Macam-macam.. Yang lawak-lawak pun ada sebab semata-mata tak nak bagi sama macam orang lain.. Apa-apa pun, sekarang dah tak de.. Zaman dah canggih.. Name Card lebih baik dan menetapi ciri zaman sekarang.. Blogger pun ada name card tersendiri kan.. Name Card untuk kerja tu biasa la..

#Siapa yang masih simpan lagi name card ni?

14 comments:

  1. Ingat sangat...huhuhuhu.... 90's kid mesti ingat punya :)

    ReplyDelete
  2. heheh ada2.. dulu siap tempah.. kalo 5 free 1.. hahaha

    ReplyDelete
  3. yang tak tahan no tepon umah yer.. & DOB.. hahahah

    ReplyDelete
  4. BONDE DULU DEALER LAGI...

    MEMANG RAMAI YG ORDER... TAPI X UNTUNG MANA PON CUMA SUKA TUKAR-TUKAR2 DENGAN KAWAN-KAWAN

    RASANYA MASIH SIMPAN DALAM ALBUM

    BETUL TU 5 FREE 1

    ReplyDelete
  5. hahaha ingat, saya ad order dulu siap buat bisnes kt kwn2.

    ReplyDelete
  6. Hahaha..Ingat!!!..Saya pernah ada...kalau gi kem mesti bawak...huhu

    ReplyDelete
  7. zaman kad ni muncul akak baru darjah 2..masa tu mana la mampu nak buat.rm3 mahal la masa tu tahun 88..belanja sekolah pun bawak 2 kupang ja..heheh

    ReplyDelete
  8. hahaha..rindu kenangan lalu..mmg time sek rendah...bangga gile bila ada name card..huhu

    ReplyDelete
  9. teringat zaman sekolah rendah..hahaha

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.