Kelab Blogger Ben Ashaari

Wednesday, 5 November 2014

Mangga cicah Gula campur Kicap dan Garam !


Assalamualaikum w.b.t.. Tiba-tiba terfikiran buah Mangga yang susah nak cari sekarang ni.. Kalau musim dia, senang je.. Kalau diluar musim, memang susah la nak jumpa.. Kalau nak juga, kenal la tanyakan kawan-kawan kat kampung.. Ada rezeki, pokok kat rumah di berbuah kan.. Kalau mangga ni, masam dia memang best.. Kalau mangga atau pauh lain, ada manisnya walaupun tak masak..

Bayangkan makan mangga ni yang tak masak betul, cicah dengan gula campur kicap dan garam.. Fuh! Berair mulut ni rasanya.. Errrrmmmm.. Kena mintak tolong siapa-siapa pergi cari ni.. Kawasan rumah Eraz kat KB ni tak de.. Kat Machang maybe ada.. Errrmmmm...

6 comments:

  1. sedapnya.. teringin pulak rasanya..

    ReplyDelete
  2. kat umah cik nor ada..slalu buat jruk asam boi..:)

    ReplyDelete
  3. klu ramai berminat..bole buat bisnes online ni jual mangga..haha

    ReplyDelete
  4. sedapnya.. dah berair dah mulut ni. mai hantar sikit boleh x? hehe

    ReplyDelete
  5. try cari kt tesco. saya ada terbeli kat market rm7/kg. skali g tesco, rm4.90/kg. huhu

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.