Kelab Blogger Ben Ashaari

Monday, 25 August 2014

Kerusi makan untuk Zara Faleesya


Assalamualaikum w.b.t.. Bila dah pandai duduk sendiri ni, kami cuba letak di kerusi baby kalau makan di luar.. Alhamdulillah, Zara boleh duduk maksudnya Zara tak de la duduk atas riba je masa kami menjamu selera kan.. Ada plan dalam kepada nak belikan untuk Zara kerusi baby ni.. Tapi nak beli yang diperbuat daripada kayu.. Tapi belum sempat singgah kedai lagi untuk tengok..

Sebenarnya, bila kita letak baby dalam tu, secara tak langsung boleh mengajar dia berdikari dan juga maybe berdisiplin semasa makan.. Ajaran dari kecil ni sangat penting yang mana mungkin boleh membentuk dirinya bila dan besar sikit nanti.. Tambah lagi, boleh la makan dengan selesa kan.. 

Pada pendapat korang, patut ke belikan kerusi baby ni untuk diletakkan di rumah?

8 comments:

  1. Baby chair yang Zara duduk tu serupa dengan baby chair Afiq la..hehe..
    Patut ada di rumah (ikut pengalaman sy la)....sebab baby chair Afiq tu sampai sekarang masih digunakan..especially bulan puasa...sebab bulan puasa kita mesti akan bersahur dan berbuka sekali 1 meja kan...


    http://dianaadha.blogspot.com/2013/08/babychair.html

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum dan salam singgah Isnin Eraz..wah..bestnyer Zara da ada kerusi sendiri...

    ReplyDelete
  3. Hehehe tak tahu la patut belikan atau tidak kerusi tuu ..Sebab Kak Lya ketiga2 anak Kak Lya mmg Kak Lya tak belikan kerusi baby pon ... Sebab diaorg ni sebenarnya bila dah besar dan pandai duduk diaorg mmg takkan duduk kat ats kerusi tu jadi membazir jugak kalau beli ..Akak pernah cuba pinjam anak sedara punya ..duduk sekejap jer pastu tak nak ..mmg dah jadi tabiat budak2 tak berapa suka duduk kat kerusi baby ...Kalau beli pon akak rasa Zara duduk sekejap jer ..Tu pendapat akak la ..Orang lain punya pendapat lain kot Eraz..

    ReplyDelete
  4. huhu bagi iman yg belum kwin ni dan mengikut pengalam2 adik beradik iman, rasa tak payah lah.lagipun dekat rumah boleh ltk dalm strollerwalk tu

    ReplyDelete
  5. Ana setuju dgn kata2 kak Lya. Mmg la mula2 zara eksited sgt dduk kat kerusi tu. Tapi nanti dia da xnak. Macam membazir pulak.

    ReplyDelete
  6. Waa...Zara dah besarrr~~ hehehe!
    Beli je Eraz, at least bila dah biasakan dari kecil, dia dah boleh adapt dicipline dan table ethics, ye la...senang juga bila bawa ke event, dinner atau masa santai pergi makan2 dengan family kan.. selalunya budak2 dia start tantrum mostly masa parents tengah nak mula makan, esp makan kat luar...so bila dia dah terbiasa duduk mcm tu takde la rasa bosan sangat..
    di rumah pun setiap kali masa makan biasakan je duduk dalam tu sambil bagi dia 'play the food'...
    boleh je kalau nak dukung atau riba, tapi bdk makin besar kan..sekurang2nya parents dan anak boleh sama2 enjoy the food... gituuu..

    ReplyDelete
  7. ok jgk klu bli..snang nak suap makanan...

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.