Kelab Blogger Ben Ashaari

Sunday, 24 August 2014

Kalau Dulu #3 | Zara & TV


Assalamualaikum w.b.t.. Kalau dulu, bangun pagi-pagi, mandikan Zara dan lepas tu, Zara mesti duduk berhampiran kami or dalam bilik bersama.. Maksudnya tak boleh tak de depan mata la.. Tapi sekarang, dah berbeza..

Bila dia dah besar, lepas je siapkan dia, dah tak perlu ada berhampiran kami.. On je TV, Channel 106 Indahnya Iman tu (rekod siap-siap) letak je Zara depan tv.. Dia akan stay kat situ sampai la kami siap.. Alhamdulillah, dah besar rupanya budak kecik tu.. Dah boleh duduk main sendiri-sendiri.. Cuma tak boleh berjalan je lagi.. Kalau dah boleh berjalan, tak tahu la camne.. Ada yang ke sana ke sini kot..

Tapi, walaupun dah boleh duk sorang-sorang depan TV, kena monitor juga sebab risau dia bangun dan cuba untuk berjalan.. Nanti tak pasal-pasal benjol dahi.. Maklum la orang tengah nak belajar jalan.. Hehe..

6 comments:

  1. salam..tomeiiiiinye zara...baik nmpk budaknye..hehe..biasala kak..bdk2 bila da pndai tgk tv..nk duk dpn tv jela..satg bila da pndai jln xknl penat duk pi mai pi mai..hihi

    ReplyDelete
  2. dah besar rupanya zara ni..dulu secoet je.tapi kan eraz, secara personal nya bro puas hati tak tgk zara membesar dpn mata?

    ReplyDelete
  3. budak2 cepat je mmbesar.. hai zara!! *lambai2* :D

    ReplyDelete
  4. Comel jer gaya Zara ni...InsyAllah nanti bila dah boleh berjalan..Eraz kenal lebih berhati2...nanti semua dia nak capai...hehe..

    ReplyDelete
  5. Heheh bila dia dah semakin membesar dia jadi lagi matang la Eraz... budak perempuan ni cepat matang

    ReplyDelete
  6. Seronok lihat anak membesar depan mata..

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.