Kelab Blogger Ben Ashaari

Saturday, 30 August 2014

Banyak baik daripada buruk

Assalamualaikum w.b.t.. Banyak baik daripada buruk.. Eraz nak cakap pasal Facebook.. Kan sebelum ni ada ura-ura nak tutup Facebook di Malaysia.. Semalam adik ipar Eraz ade ke satu festival di Kota Bharu yang menghimpunkan golongan rakyat Malaysia yang membuat perniagaan secara online.. Ramai juga yang menggunakan platform Facebook.. Jadi bayang bagaimana mereka nak mencari rezeki jika Facebook di tutup.. Cari kerja yang secure, sangat susah sekarang..

Apa-apa pun, dirasakan Facebook tak akan ditutup sebab mungkin ada banyak baiknya daripada buruk.. Jangan disebabkan sebilangan kecil yang salah guna, yang lain terkesan sama..

2 comments:

  1. Yeahh betul tuu... Banyak manfaat FB ni kalau penggunanya pandai menjaga tatasusila... Jangan salah guna Fb untuk melalukan benda yang tak baik...

    ReplyDelete
  2. Elok jg dftar pemilik facebook mcm bila beli simkad spy xda kes fake akaun bagai..

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.