Kelab Blogger Ben Ashaari

Monday, 25 August 2014

Ice Cream buatan sendiri ..


Assalamualaikum w.b.t.. Tak pernah terfikir nak buat ice cream sendiri.. Ingat macam susah.. So beli je la kat kedai.. Kan senang.. Tapi tiba-tiba pada suatu hari tu, wife minta tolong belikan beberapa bahan masa in the way balik kerja.. Dia tak dapat singgah kedai sebab pergi ambil Zara kat nursery.. Tanya nak buat apa kan.. Katanya suprise.. Hehe..

So malam tu, masa Eraz duk main-main dengan Zara di depan TV, dia duduk sorang-sorang di dapur menghasilkan sesuatu yang suprise tu la.. Dia tahu Eraz suka makan ice cream, so dia cuba untuk hasilkan ice cream sendiri.. Ada oreo lagi tu.. Dan hasilnya, alhamdulillah.. Sedap.. Menjadi juga.. Kira pandai la.. So lepas ni, boleh la buat lagi ya.. Hehe.. Korang pernah cuba?

10 comments:

  1. Pernah buat aiskrim sendiri tapi aiskrim coklat jer..

    ReplyDelete
  2. buat sendiri x pernah...modified sendiri pernah..huhu

    ReplyDelete
  3. Adik cik akak memang buat aisckrim nie....
    Dia guna ovelet, susu dengan air je kalau tak silap..
    Lepas tu dia blender macam buat kek...hihi

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum dan salam singgah pagi Eraz...sedapnye ais krim...Diana tak penah pun buat sendiri ais krim...main beli jer...hehe...

    ReplyDelete
  5. ais cream oreo tu.. sedap tengok...

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.