Kelab Blogger Ben Ashaari

Tuesday, 26 August 2014

Ice Bucket Challenge #IceBucketChallenge

Assalamualaikum w.b.t.. Ice Bucket Challenge.. Baru hari ni tahu pasal ni.. Orang lain maybe dah tahu lama dan mungkin dah cuba.. Tapi malangnya Eraz baru tahu malam ni.. Jujur.. Kesian kan.. Hehe.. Apa-apa pun terus nak google pasal Ice Bucket Challenge ni.. Kalau bukak wikipedia, ini hasilnya..

Ice Bucket Challenge, sometimes called the ALS Ice Bucket Challenge, is an activity involving dumping a bucket of ice water on someone's head to promote awareness of the disease amyotrophic lateral sclerosis (ALS) and encourage donations to research. It went viral throughout social media during mid 2014. In the UK, people participate in the challenge for the Motor Neurone Disease Association.

Lagi info, insyaallah Eraz sharekan lagi nanti..

6 comments:

  1. nad pun baru tengok semalam lepas tengok video faidzie..tadi tengok kifly buat pulak..hehe

    ReplyDelete
  2. Ye ada tengok kat tv. Pelik betul..selebriti pun ada join.

    ReplyDelete
  3. memang viral sangat ice bucket challenge ni kan

    ReplyDelete
  4. ok baru tahu jugakkk huuuuu~

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.