Kelab Blogger Ben Ashaari

Thursday, 9 May 2013

Kadang-kadang rasa nak mengalir air mata bila makan ..

Assalamualaikum w.b.t.. 3, 4 hari ni, kadang-kadang rasa nak mengalir air mata bila makan .. Bukan sedih apa pun, tapi sebab ulser datang menyerang.. Bukan satu atau dua tempat kena, tapi tiga tempat di lidah kiri kanan.. Mana nak selesa nak makan dan mengunyap! Kadang-kadang makanan sedap pun, dah rasa tak sedap disebabkan ulser ni..

#Rasa nak pergi klinik dan minta ubat telan.. Ade ke? ;) 

#Hanya luahan..

19 comments:

  1. perghh!! ulser kt ldah mmg m'downkn.. tp itulah ujian dri DIA.. smoga cpt smbuh! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.. tapi positifnya, better dari orang lain yang lebih teruk..

      Delete
  2. tak gune pun ubat tp kalo dah tak tahan, sapu ubat gigi yg betol2 dingin cam colgate ngan darlie.. superb, hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pernah try guna ubat gigi... hohohoho

      Delete
  3. Tak pernah kena lagi. Dan minta2 dijauhkan :O

    ReplyDelete
  4. Anak kak ada mengalami ulser mulut ni baru2 ni. Memang kesian tengoknya ketika makan. Tapi alhamdulillah hilang n baik cepat apabila berkumur dengan listerine pagi n malam sebelum tidur. Cubalah, amatlah mujarab. Namun yg menyembuhkannya Allah jua...

    ReplyDelete
    Replies
    1. listerine tu, kadang-kadang je jadi..

      Delete
  5. Tak pernah kena kat lidah.. tp kt dinding mulut tu slalu.. mmg pedih pon.. Tapi sy guna bonjela utk ubat dia.. mmg best bila ulcer tu mcm kebas.. nk mkn pon tak sakit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bonjela ok.. tapi lambat berkesan.. pedih je lebih.. hehe

      Delete
  6. ulser...biasalah tu..hahaha..skali makan pedas..amik kawww...hahaha..orang cakap makan pedas2x kalo nak baik cepat..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. masalahnya eraz tak makan pedas.. ehhe.. tp time ulser ni, selera makan pun jadi kurang..

      Delete
  7. tak pernah kena kat lidah jugak...tp ulser mmg boleh buat mood makan hilang..

    ReplyDelete
  8. kte selalu kena jugak - ubat klinik xmaunya - cuba beli ubat serbuk di kedai Ubat China, kte yg itu je leh pulih tp pedih giler le...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ubat serbuk.. 1st time dengar ni..

      Delete
  9. U smoking ke Eraz? Kalau smoke tu yg ulser cepat merebak....

    ReplyDelete
  10. hmmm... kena makan pil vitamin c setiap hari ni... faktor cuaca pun ya juga..

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.