Kelab Blogger Ben Ashaari

Friday, 10 May 2013

Ada lagi ke budak-budak main permainan ni sekarang ?

Assalamualaikum w.b.t.. Malam ni nak share satu gambar yang Eraz baru jumpa.. Korang ada nampak budak-budak main permainan ini sekarang..? Anak buah Eraz pernah main ni baru-baru ni sebab kat kampung masih ada kusyen camni.. Yang lain tu semua sofa.. Kalau sofa, memang tak boleh nak buat camni la kan.. ;D

19 comments:

  1. haha...setakat survey yg penah dibuat kat umah sendiri, 2-3 thn yg lepas ade lagi anak buah main...tapi sekarang takde da...sume main tab, ipad.. hurmmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la budak2 sekarang.. mata pada tab atau ipad.. ;)

      Delete
  2. haha.....biasanya adik lelaki saya yang main mainan menggunakan kusyen sebegini...sekarang kusyen nie dah jarang-jarang ada, tapi kat rrumah kampung saya ada lagi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kusyen semakin berkurangan sekarang..

      Delete
  3. hehehe, pernah!pernah! dulu salu main camni. kusyen 4 segi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenangan tu.. ala-ala kubu.. haha

      Delete
  4. Budak zmn skang main game kat ipad, phone, dah x layan benda ni lg.. Tp dulu seronok main sorok2.. Btw, nice to see your blog, i'm just started in blogging, please visit mine too :)

    insanbiasabiasa.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. permaianan dlu dan sekarang, sangatlah berbeza..

      Delete
  5. hahahahaha kak lea dulu pun suka main kusyen ni.kdg2 atok tgh leka masak kat dapur,kak lea apalagi mulakan operasi menyusun kusyen.budka2 skrg....hurmm...kak lea guna sofa takde kusyen tu huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas tu, simpan balik tak ? hehe

      Delete
  6. pernah2..main dengan kazen..xpon sorang2 n then ckp sorang2..hehehehehe

    ReplyDelete
  7. sarah pun pernah main masa kecik2 dulu dgn anak sedara..
    tpi skrg anak sedara yg kecik2 dah tak main dah macam ni..
    laptop, hpone , permainan diorg.. hehe.. :)

    ReplyDelete
  8. Haha! Pernah.. Selalu sangat la main susun2 kusyen ni zaman kecik2 dulu.. Zaman skang budak2 dah tak kenal mainan2 cenggini Eraz.. Semua pakat duk pegang gadget2 canggih jer.. Ntah2 ting ting pun dorang tak pernah dengar.. Kesiann...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenangan zaman kecik kan... Hehe

      Delete
  9. hahaha lawaknya.... kak mia pun main dengan adik2 masa kecik dulu...

    ReplyDelete
  10. saya pernah buat camni . hahahaha :)

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.