Kelab Blogger Ben Ashaari

Tuesday, 21 May 2013

Mati Diserang Sakit Jantung Akibat Terlebih Kerja


Assalamualaikum w.b.t.. Artikel 'Mati Diserang Sakit Jantung Akibat Terlebih Kerja' ni Eraz snap daripada Harian Metro.. Apa yang Eraz baca, di Beijing, seorang lelaki telah meninggal dunia akibat serangan jantung di pejabatnya, dipercayai akibat menanggung kerja berlebihan.. Rutin kerja berlebihan itu berterusan sejak lebih sebulan lalu..

#Untuk semua, jalanilah kehidupan yang normal.. Eraz dulu pun dalam kategori 'giler' kerja juga.. Giler tu bukan sebab nak giler sangat, tapi komitmen.. Tapi sejak kahwin ni, semua dah normal.. Alhmdulillah.. Kadang-kdang tu, terpaksa menggila juga la.. Biasa tu.. Haha..

13 comments:

  1. kekadang kekangan waktu kerja menyebabkan kita terlalu rushing sewaktu melakukan tugasan...rehatkan minda kita jap....

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin bercampur dengan stress kot..

      Delete
  2. adeyh2! jgnlah baut keje giler2 sgt. lepak sudah! hehe

    ReplyDelete
  3. workaholic, workaholic jugak...tapi kesihatan kenalah jaga ye tak? *_^ biar balance...

    ReplyDelete
  4. Alahai kesiannya.... Stres sangat tu agaknya...

    ReplyDelete
  5. dulu kerja 7hr seminggu stress sgt2...bla dah tukar kerja baru alhamdulillah..dah kerja 5hr seminggu...

    ReplyDelete
  6. bahayanya .... june ni nak start keja dah ...mcm mana xnak stress walaupun keja tu mmg akan buat kita stress ???

    first time nak kerja ni ... erm actually practical ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe.. mula2 mmg akn rasa tak best.. lps tu ok la..

      Delete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.