Kelab Blogger Ben Ashaari

Sunday, 1 February 2015

Pagi2 Bangun Buat Breakfast

Assalamualaikum w.b.t.. Kalau tak de rasa nak beli mainan baru untuk anak, tak sah.. Risau anak bosan bila main-main kat rumah.. So kalau ke mana-mana sekali pun, mesti jenguk department mainan ni.. Terbaru!

Sejak Eraz belikan set masak untuk Zara ni, setiap kali bangun pagi, benda ni la yang dia main.. Konon-konon ala-ala nak buat breakfast la tu kot.. Ini la budak perempuan.. Main masak-masak.. Kalau budak lelaki, benda la la pulak..

Tapi kalau time dia 'mengamuk', takde nya semua alatan tu tersusun macam tu.. Semua berselerak di bawah.. Mainan ni kena pilih juga.. Kalau ada garfu atau pisau, walaupun plastik, kena la sorok or buang awal-awal.. Untuk elakkan perkara buruk berlaku..

4 comments:

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.