Kelab Blogger Ben Ashaari

Wednesday, 25 February 2015

Kerana Terpaksa, Aku SMS juga!


Assalamualaikum w.b.t.. Dah macam tajuk dram pulak tajuk entri ni.. Haha.. Kerana Terpaksa, Aku SMS juga! Haha.. Bukan apa, ingat lagi entri INI? Kalau tak ingat, boleh klik baca atau baca dalam gambar di atas.. Bermula Sabtu kot mereka membakar di belakang rumah dan menyebabkan asap penuh dalam rumah dan lekat bau..

3, 4 hari ni perkara ni berlaku.. So pagi semalam, plan nak bercakap face to face.. Tapi tak terserempak la pulak.. So fikirkan keselamatan anak isteri, Eraz msg melalui Whatsapp.. Terpaksa kan.. Sebabnya isteri yang tengah pregnant, bahaya la kalau hidu banyak asap.. Sampai ke malam baunya.. Terpaksa berkurung dalam bilik.. Zara pulak.. Sampai nak batuk-batuk.. Eraz sendiri pun..

So message la panjang lebih pagi tu.. Tak receive la pulak.. Haha.. Plan nak SMS.. Tapi fikir, maybe masa lunch break, dia akan keluar ke tempat yang maybe ada wifi kot.. Jeng jeng jeng.. Betul.. Dia reply masa lunch break.. Dengan sejuk hati membaca, dia meminta maaf sebab tak sedar sampai macam tu sekali.. Dia ada suruh anak dia jiruskan air sebelum ni, tapi maybe tak menyeluruh..

Petang semalam balik, terserempak kat depan rumah.. Alhamdulillah, kami bincang perkara tu dan sebenarnya risau juga kot-kot dengan message tu dia bermasam muka kan.. Tapi alhamdullillah, dia ok nampaknya dan berbual macam biasa.. Selamat dah sekarang.. Semalam memang tak bau apa-apa dah.. Alhamdulillah..

#Selesai

7 comments:

  1. Alhamdulillah ...benda boleh bawa berbincang kita bincang leklok kan. Itu yang terbaik *thumbsup* :)

    ReplyDelete
  2. Alhmdulillah. Sme2 berlapang dada. Kan sonang. Tabik sbb berani tegur.

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah...mudah bila dapat jiran yang senang dibawa berbincang..susah nak dapat jiran gini..sama2 la saling menjaga hati..:)

    ReplyDelete
  4. Baik jgk jiran eraz tu...memahami..

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.