Kelab Blogger Ben Ashaari

Tuesday, 10 February 2015

Bila teringin nak makan Nasi Kukus


Assalamualaikum w.b.t.. Sebenarnya dari hari Ahad baru ni lagi, ada orang tu nak makan nasi Kukus.. Tapi sebab kekangan masa nak sampai ke rumah, dia dengan rela hati melepaskan impian mengidam tangguh ke hari lain.. Hari ni mula kerja, rasa macam nak bawak ajak si dia keluar makan.. Tup-tup dia sebut Nasi Kukus.. Baru teringat semula permintaan hari Ahad lepas.. Terus lunch break, p jemput dia kat pejabat dan pergi kedai nasi kukus di Kubang Kerian.. 

Nasi kukus ni tengah tahap mana kesedapan kuah dan rempah masakan lauk.. Kalau kena dengan rasa di lidah ni, memang akan sentiasa habis la contohnya macam kedai kat kubang kerian tu.. Setakat yang Eraz duk makan, memang sedap.. Tambah-tambah rempah dia.. Goreng dengan ayam or ikan keli, memang marvelous!

#Melayan kembali orang mengidam sejak bulan Oktober lepas

6 comments:

  1. saya tertanya2 apa beza nasi kukus dgn nasi biasa.. hehehe

    ReplyDelete
  2. nasi kukus abe mie kat billion tu sdap jgk..:)

    ReplyDelete
  3. deno taktau kenapa deno tak boleh telan nasi kukus.. rasa .. ermm entah tapi tak boleh telan

    ReplyDelete
  4. Hmmmm. Dah boleh bayangkan dah nikmat makan nasi kukus ni. Fuh!

    ReplyDelete
  5. Wah..tak pernah try la nasi kukus ni..

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.