Kelab Blogger Ben Ashaari

Friday, 6 February 2015

Cincin di jari lelaki


Assalamualaikum w.b.t.. Tadi terbaca satu post instagram Dato' Siti Nurhaliza tentang persoalan yang dia tujukan kepada Imam Muda Asyraf.. Ianya berkaitan dengan pemakaian cincin di jari lelaki.. Mungkin dah ada yang tahu dan mungkin masih ada yang belum tahu.. Jadi Eraz rasa, Eraz nak share dengan mana-mana pembaca yang tak baca instagram TokTi.. Soalannya :

Jari telunjuk dan jari tengah bagi perempuan tak boleh pakai cincin? Dan jawapannya ialah Larangan itu hanya untuk lelaki. Perempuan pakai jari apa pun boleh.. Haaaa.. Asal soalan untuk kaum hawa, jawapannya terselit untuk kaum Adam juga.. So, berguna ni.. Wassalam..

4 comments:

  1. tapi saya cincin pun tak pakai sebab rimas..hahahah

    ReplyDelete
  2. saya tak pernah pakai cincin..hahaha

    ReplyDelete
  3. tak pernah pakai cincin... heee

    ReplyDelete
  4. Hmmm..sweet je jari kalau ada cincin berkilau ..hehehe.

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.