Kelab Blogger Ben Ashaari

Monday, 9 February 2015

Kidz PCM

Assalamualaikum w.b.t.. Inilah ubat Zara Faleesya dari kecik sampai sekarang kalau demam.. Alhamdulillah, setakat sekarang ni, lepas makan ubat ni, suhu badan memang turun tapi kalau memang betul-betul demam kuat, badan akan kembali panas lepas 4 jam.. So kali ni demam, extra demam ada selesema sikit..

Sebab dah setahun lebih, budak-budak dah dibenarkan minum ubat selesema mengikut dos yang ditetapkan dan terkawal la.. Tapi akan menyebabkan mengantuk sikit.. Jadi bagi kami, tak boleh nak bagi kerap sebab kalau dah boleh mengantuk, sure ada sesuatu dan melibatkan otak kan.. Nampak je selesema tu cam teruk sikit atau masih tak ok, boleh la teruskan bagi mengikut dos dan masa yang ditetapkan..

Dalam hati, memang nak jauhkan ubat untuk bayi atau kanak-kanak kan.. Tapi jangan sampai demam tu teruk sampai masuk wad.. Lagi naye.. Boleh eja macam tu? Hehe.. Sebab demam, seminggu lebih dah kot Zara tak balik kampung kat Machang.. Time cuti, kasi dia rehat je.. Tambah-tambah, Eraz sendiri po demam.. Zara demam pun, berjangkit dengan Papa jugak.. Sorry sayang.. Nak buat camne, kalau time nak bermanja dengan Papa, makan, tidur, mandi, semua nak papa..

#Get well soon

3 comments:

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.