Kelab Blogger Ben Ashaari

Friday, 12 July 2013

Serunding Daging | Wajib di Bulan Puasa

Serunding Daging

Serunding Daging - Wajib di Bulan Puasa | Assalamualaikum w.b.t.. Mesti semua orang tahu dan kenal serunding kan.. Serunding pun ada dua tiga jenis.. Ada daging, ikan dan lain-lain.. Tapi yang menjadi favourite Eraz ialah Serunding Daging.. Kalau berbuka, mungkin banyak pilihan lauk.. Bersahur lak, mungkin ada yang tak lalu nak makan kan.. Tapi bagi Eraz, ada Serunding Daging ni bersama satu lauk lain yang berkuah, sudah boleh bersahur.. Nak makan tanpa makan nasi pun boleh..

Sumber Gambar : SINI

14 comments:

  1. makan gan bubur pun sodap hehe

    ReplyDelete
  2. mmg nak kene beli tiap kali puasa ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk penambah selera semasa berbuka dan sahur.. ;)

      Delete
  3. suka makan dgn labu atau betik sira.. rasa manis tu sedap bila bergabung dgn rasa masin serunding daging nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan dengan labu atau betik sira? Along tak pernah try lagi tu..

      Delete
  4. assalamualaikum eraz...sedapnya tengok serunding tu...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummusssalam Mama.. Itu gambar Eraz kidnap dari serach google je.. Hehe..

      Delete
  5. dah lama tak makan serunding daging...nak kena cari nie nampak sedap....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setakat ni, Eraz jumpa yang sedap.. Alhamdulillah..

      Delete
  6. Saya lebih suka serunding ayam dan ikan bilis. Tapi kalau bagi yang daging ni, makan juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eraz tak pernah try yang ikan bilis...

      Delete
  7. saya suka sangat makan serunding . hehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kawan-kawan dari luar Kelantan selalu cari serunding ni bila mereka sampai sini..

      Delete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.