Kelab Blogger Ben Ashaari

Saturday, 13 July 2013

Lompat Tikam

Lompat Tikam

Lompat Tikam | Assalamualaikum w.b.t.. Lompat Tikam.. Siapa kenal Lompat Tikam ni? Sebenarnya ini adalah sejenis kuih.. Di antara kuih yang sedap yang korang rasa.. Puasa-puasa ni, mesti banyak jenis kuih di pasaran kan.. Eraz pernah buat entri tentang kuih di Kelantan.. Lompat Tikam ni adalah salah satunya.. Untuk resepi Lompat Tikam ni, korang boleh google.. Jadi, selamat menjamu selera dan berbuka puasa..

23 comments:

  1. Replies
    1. lopak tike, tepat sekali.. hehe..

      Delete
  2. Pernah dengar tapi tak pernah makan.Mesti manis ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah ramai familiar dengan nama.. Try la, mesti tertarik.. Hehe...

      Delete
  3. Replies
    1. Mesti jumpa kat mana-mana bazar ramadhan.. Try la..

      Delete
  4. Replies
    1. Boleh try kalau jumpe kat kedai kuih nanti..

      Delete
  5. kelantan memang kaya dengan kuih-muih. husband sepupu saya semalam semua kuih yg dia tak pernah makan dia beli. banyak kuih kat kelantan yg dia tak pernah jumpa dan makan. tu yg asyik tanya 'ni kuih apa?' 'yg ni pula kuih apa?'. huhuhu jenuh kita orang nak menjawabnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin dia tanya sekali je tu.. Tapi tidak mustahil dia akan tanye lagi.. Hehe

      Delete
  6. ingatkan apa yang lompat tikam tu...hihi....warna-warni kuih kat sana...:)
    mesti sedap nie kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Special tu nama.. Hehe.. Memang warna warni.. :-)

      Delete
  7. sedapnya lompat tikam...dulu ni my fav food...=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang dah tak jadi favourite ke?

      Delete
  8. Tak pernah dengar, tak pernah makan :O Lain nama or kuih tu mmg takda kat sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vee boleh try kalau jumpa nanti.. :-)

      Delete
  9. pernah rasa lompat tikam, baru rasa kuih cek mek molek dari Kelantan mlm tadi,,,,sedapnya.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. cek mek molek tu, kalau manisannya banyak, lagi best kan.. hehe..

      Delete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.