Kelab Blogger Ben Ashaari

Tuesday, 16 July 2013

Selamatkan yang ada ..


Assalamualaikum w.b.t.. Plan nak buat entri pagi tadi tidak kesampaian sebab ada banyak kerja plus dalam masa yang sama cuba transfer semua data-data penting external hard disk dan sesetengah tu, burn dalam CD terus.. Itulah langkah-langkah paling selamat untuk data-data tu.. Kecuali external hard disk tu rosak dan CD tu hilang, memang tak boleh nak buat apa dah la.. Pernah berlaku sebelum ni data penting hilang tiba-tiba tanpa back-up, memang stress giler!

11 comments:

  1. buat kerja tapi xder backup..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bahaya tu sebenarnya kalau takde back-up..

      Delete
  2. dulu fae x peduli sangat pasal backup thingy ne. not until fae masuk uni. nak2 semua assignment save dalam lappy and thumbdrive.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. untuk masa depan, baik back-up..

      Delete
  3. xback up seriously akan nngis terus kalau thumbdrive rosak.. lagi2 kalau semua report dalam tu..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la.. sape ada pengalaman, memang tahu la perasaannya..

      Delete
  4. remy pun dah lama tak buat backup pc opis..... risau jugak...hilang semua data....hu3...3 hari menangis rasanya.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. better sediakan payung sebelum hujan..

      Delete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.