Thursday, 11 April 2013

Senarai Semak Persediaan Kelahiran Bayi | Checklist For Newborn

Senarai Semak Persediaan Kelahiran Bayi | Checklist For Newborn

Assalamualaikum w.b.t.. Senarai Semak Persediaan Kelahiran Bayi atau lebih faham kot bila sebut Checklist For Newborn.. Semua ini ialah kerja isteri Eraz.. Tiba-tiba je tunjuk kat Eraz semasa balik dari office.. Katanya sebarai semak atau Checklist For Newborn ni, dia dapat satu laman web.. Bagus! Kalau Eraz sendiri, mungkin takde dah list ni.. Tapi orang perempuan ni, suka la benda ni.. Bila buka isi di dalam, memang lengkap dari semua lahir sehinggalah bayi lahir dan selepas ibu berpantang..

Orang kata, bila kandungan dah masuk ke 6 bulan, sesetengah barang sudah perlu dibeli bagi menghadapi jika bayi itu lahir dalam tempoh 7 bulan kandungan.. Maybe tak semua, tapi sesetengah barang.. So dalam checklist ni, memang lengkap, barang apa yang perlu disediakan..

Sesiapa di sini nak checklist ni? Kalau nak, request kat komen ya.. Nanti insyallah Eraz boleh buat entri khas nanti..

#Dalam kepala dah fikir nak beli katil, almari dan lain-lain.. Baju tu, dah rembat sikit-sikit.. Boy ke girl, masih menyorok.. Pandai dia nak main teka teki dengan bakal papa dan mama ni.. Hehe..

20 comments:

  1. boleh la eraz kot nti nak beranak lg senang.. dulu masa prgnant main bedal je beli smpai membazir..hoho

    ReplyDelete
  2. wah..tak sabar dah tu nak jd papa..:)

    ReplyDelete
  3. Baguslah Eraz....
    Yang tak tau bile nak pregnant ni pun nak jugak tau... =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti Eraz sharekan dalam satu entri nanti.. ;)

      Delete
  4. ktorg yg xkwin ag nk tau gak boleh x?preparation kot2 sok kwin ke hehehe

    ReplyDelete
  5. baguslah kalau dah buat persediaan ni awal2

    ReplyDelete
  6. mesti dah x sabaq nak tgk baby kannn...tahniah papa & mama to be...tetiba tingin plak nak ado baby...

    ReplyDelete
  7. sy pn nak juga checklist tu.. :)

    ReplyDelete
  8. saya pn nak juga checklist tu..tq :)

    ReplyDelete
  9. excitednya.... tentu seronok...

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.