Saturday, 6 April 2013

Soft Shell Crab

Soft Shell Crab

Assalamualaikum w.b.t.. Soft Shell Crab - Deep Fried with Salted Egg Yolk? Mungkin ada yang pertama kali dengar.. Tadi blogger INI update entri beliau tentang Soft Shell Crab dengan tajuk, 'Mengidam Nak Makan Soft Shell Crab'.. Eraz pernah makan Soft Shell Crab di restaurant yang ada di Kota Bharu ni.. Memang terbaik ar.. Tapi, cara masakan Soft Shell Crab memang berbeza mengikut citarasa restaurant masing-masing.. Yang paling best bila ada restaurant yang goreng Soft Shell Crab ni ala-ala bersoskan telur masin.. Terbaik!

Resepi untuk Soft Shell Crab - Deep Fried with Salted Egg Yolk, klik SINI.. Mungkin bagi yang senang jumpa Soft Shell Crab, boleh la usahakan untuk bagi family korang rasa.. Jika tidak, pergi je mana-mana kedai makan atau restaurant.. Senang..


#Sedang menunggu ada seorang kawan tu nak belanja Soft Shell Crab - Deep Fried with Salted Egg Yolk ni.. Ingat tu.. Haha.. Malam ni mimpi Soft Shell Crab!

23 comments:

  1. tiba2 macam teringin pulak... Eraz, jika sudi jemput join...

    http://furrasbubblynotes.blogspot.com/2013/04/bubbly-associates-giveaway_6.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom carik..

      Insyaallah.. Nanti Eraz terjah!

      Delete
  2. macam best ni...kene try gak.... huhuhu

    ReplyDelete
  3. tak sabar nak tungu orang tu belanja makan soft shell crab! al maklumlah kita ni pelancong dr luar.. adat bertandang, tuan rumah kena layan tetamu, nak2 dr jauh mcm srwk ni.. jgn lupa belanja tau.. haha

    ReplyDelete
  4. first dgr nih...nmpk yummy kot.

    ReplyDelete
  5. First time dengar. Cam sedap! :)

    ReplyDelete
  6. I knew about this long time ago tapi tak pernah try! T___T

    ReplyDelete
  7. baru pertama kali dengar.... huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selalu Eraz panggil soft crab je.. tak sebut pun shell tu... ;D

      Delete
  8. tak semua restoran tahu masak ketam lembut nie...hihi

    ReplyDelete
  9. selalu makan nasik goreng soft shell crab.....memang sedap.. :D

    ReplyDelete
  10. deno dah 13 tahun tak mkn ketam sejak sakit SLE..

    ReplyDelete
  11. tak pernah dengar la pulak nama makanan nie...dah lama tak makan ketamm..

    ReplyDelete
  12. Dah beli tadi..selama ni makan kat kedai je..husband sebut suruh cari masak sendiri..
    Ni yg dok google resepi..

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.