Tuesday, 9 April 2013

Hilang iPad dan wang tunai !

Hilang iPad dan wang tunai !

Assalamualaikum w.b.t.. Hilang iPad dan wang tunai..! Alahai.. Bukan Eraz yang hilang semua tu tapi adik ipar kepada abang.. Semua ni berlaku semasa majlis perkahwinan dia.. Benda tu hilang di dalam bilik pengantin.. So kemungkinan besar yang melakukan perkara ni orang yang dapat masuk bilik berkenaan.. Mesti tetamu-tetamu yang hadir.. Kemungkinan la.. Banyak kemungkinan yang boleh dibuat..

Mungkin pencuri tu nak ambil wang hantaran.. Tapi disebabkan wang hantaran tu guna cek, dia tak boleh nak cash kan.. So untuk tidak kerugian apa-apa, dia kebas la wang tunai yang ada dan iPad tu.. Dalam pada orang sedang meraikan hari bahagia, boleh diaorg mengambil kesempatan..

Sekarang dunia, balasannya nanti?! Fikirlah sendiri.. So korang, sentiasalah berhati-hati..

Published with Blogger-droid v2.0.10

30 comments:

  1. alahai...kalai nik menangis tak berlagu la..si pencuri pun la..tak berhati perut! moga allah balas kejahatannya

    ReplyDelete
  2. Pernah terjadi pada kami skeluarga waktu perkahwinan sepupu 2004.. hs yg dicas dlm bilik pengantin, biarpun disorok, hilang.. hs yg tersimpan dlm beg, diletak d dpur pn dkebas..


    G jumpa ustaz, buat air jampi, paksa semua suspek minum.. Alhamdulillah, seminggu lps tu, kdua2 hs dipulangkn oleh si pencuri

    ReplyDelete
    Replies
    1. sib baik dpt balik kamu punyer barang.. ;)

      Delete
  3. Ipad tu salah satu brg hantaran ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm nie pon boleh terjadi kan.. Hmm.. Kena beringat jgk lah lps nie..

      Delete
  4. Cepat je nak amik kesempatan..
    Kalau buat kenduri, eloklah simpan barang tempat lain..
    bilik pengantin selalu je jadi sasaran...

    ReplyDelete
  5. skang ni pun banyak sgt dah berlaku kjadian macam ni. memang kene sgt berhati-hati.

    ReplyDelete
  6. sebab tu jangan sesekali biarkan tetamu masuk ke bilik pengantin tanpa pengawasan Tuan Rumah. Masa adik saya kawen last 2 week. Saya cakap kat adik, kalau dia tak dak dalam bilik and busy melayan tetamu. Pastikan bilik dikunci dan jangan benarkan sesiapapun masuk termasuklah jika tetamu nak tumpang sembahyang. Tetamu kalau nak tumpang sembahyang, Tuan Rumah kena sediakan ruang khas untuk mereka bersembahyang. Jangan sesekali membenarkan mereka menumpang sembahyang dibilik tetamu. Kalau tetamu nak tumpang betulkan make up ke suruh mereka make up dalam tandas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk bacaan dan peringatan bersama.. thanx.. ;D

      Delete
  7. kes macam nie selalu berlaku....kebiasaannya orang luar yang mengambil kesempatan ke atas kealpaan tuan rumah....be careful....

    ReplyDelete
  8. uishhh ...sempat lagi dia buat kerja bodoh mcm tu...
    dasar panjang tangan betul..

    ReplyDelete
  9. sama macam my sis hilang fon time wedding dia ,,,kesian pengantin hilang mood terus,,,

    ReplyDelete
  10. alahai kesiannya... ishh sapa pula la yang tangan panjang tu..

    ReplyDelete
  11. alahai ciannya..org ajak meriahkan majlis dia g mencurilah plk..huhu

    ReplyDelete
  12. kosiannn kek pengantin yo...tumpang simpati...kek akhirat nnt tau laa nasib si panjang tgn tuh..

    ReplyDelete
  13. alamak, hari bhgia bertukar sedih.. xpatt nya org yg mncuri tu..:(

    ReplyDelete
  14. orang sibuk khawin sempat pulak dia curi...alahai...
    mesti geram gilerr...banyyakkan la berdoa...ada hikmah semua tu..

    ReplyDelete
  15. pnh jugak terjadi mase kawin kakak farisha..hilang duit yg orang mase datang kawin..punyalah risau..rupanya adik farisha yang simpan..ceh! tak bagitaw pun..nasib baik

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.