Thursday, 7 March 2013

Pedas Melampau-Lampau!


Mulanya nak buat tajuk entri 'Pedas Giler'.. Tapi tak jadi sebab perkataan 'Giler' tu macam tak sesuai je.. Ingat lagi entri E'raz pasal berhenti makan kat Pantai Teluk Ketapang, Kuala Terengganu minggu lepas.. (Rujuk entri INI).. Gambar di atas merupakan salah satu yang di pesan.. Bihun sup!

Nak dijadikan cerita, E'raz ni memang jenis yang tak makan pedas.. Tapi setakat pedas biasa, jika makanan tu best, E'raz boleh paksa belasah.. Tapi bihun sup di atas, memang pedas kategori tahap maksima! Sampaikan ambil sup nak test je, bibir terus panas sampai la keluar dari kedai tu.. So, jadi la pembaziran di situ.. Lain kali kena beritahu awal-awal, NO PEDAS.. Dah la memilih sayur, tak makan pedas pula.. Sabar je la..

Published with Blogger-droid v2.0.10

31 comments:

  1. pedas bru selera nk makan, hehe

    # lain org, lain selera :D

    ReplyDelete
  2. Sedapnya ! Kecur laa . Bihun sup kalau pedas and panas , memang perghhh ! Sedap tu . Eyqa suka makan bihun sup pedas + panas ..

    ReplyDelete
  3. wahhhh lagi pedas lagi sedap ooo!!

    ReplyDelete
  4. Alahai, kesiannya. Kalau orang tak makan pedas, memang boleh memudaratkan diri bila makan makanan yang pedas. Tapi yang suka pedas pula, mesti tak selera kalau tak pedas. Itulah uniknya manusia kan.

    ReplyDelete
  5. kadang2 lagi pedas lagi sedap..tapi jangan amalkan makan pedas2 sangat kan? nanti datang penyakit pulak...not good for health sebenarnya...

    ReplyDelete
  6. samalah tak makan pedas sgt.. mau meletop bibir :D

    ReplyDelete
  7. pedas mmg best..tp kalau pedas sangat pun xleyh jgak..sakit perut nanti

    ReplyDelete
  8. jgn mkn situ dh..tgk bihun tu biase je..tapi xsgka pedas tlampau ^.^!

    ReplyDelete
  9. Pedas ek? Takut kita nak makan! Kita lebih suka makan lauk2nya je macam kepingan daging ayam atau telur rebus! :p

    ReplyDelete
  10. Haha...along pya slera dgn adie pya slera same..
    pedas sgt pun xleh(pedas bila diminta,OK ler)...panas sangat pun xleh...hahah.....anyway,adie makan nasi arab arini..best ssgt2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo ya ke.. panas tu, blh la tahan sb still leh menunggu.. pedas tu masalah...

      Delete
  11. soto ayam ke, apa tu...agaknya terlebih bubuh lada tak...hehehe..)

    ReplyDelete
  12. huhuhu kak mia pun takleh makan pedas2.... perut tak tahan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya ke.. tak blh mkn pedas jgk rupenye.. :-)

      Delete
  13. Dila suka pdas..tp klu mnyengat sgt pedas tu mmg xleh mkn ler..hee

    ReplyDelete
  14. lagi pedas lagi ler kick bro....he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg kick.. Tp risau nye kena ulang alik masuk bilik air... hehe

      Delete
  15. siapkan tisu kalau makan pedas...

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.