Wednesday, 6 March 2013

Galak Wanita / Isteri Belajar Seni Pertahankan Diri

Seni mempertahankan diri.. Memang sangat penting bagi semua golongan terutama kaum wanita.. Dalam satu artikel di majalah, Dato' Fazley memberitahu bahawa beliau menggalakkan isterinya belajar seni mempertahankan diri.. Eraz setuju.. At least, jika tidak bersama dengan suami atau muhrim lelaki, wanita berkenaan dapat mempertahankan diri dari gangguan.. Keyakinan pun mungkin lebih tinggi..

Mempertahankan diri ni sebenarnya luas.. Banyak yang boleh dipraktikkan.. Pelbagai cara juga boleh dipelajari.. Apa-apa pun, atas pilihan masing-masing.. Terutama bagi wanita atau gadis yang tinggal seorang diri atau jauh dari keluarga.. Maybe juga bagi wanita yang bekerja shift malam..

Apa pendapat wanita atau lelaki di luar sana?

Published with Blogger-droid v2.0.10

23 comments:

  1. kak mia belajar silat dulu... siap lawan sekolah2 lain lagi... tapi cuma sampai peringkat daerah je... nak masuk negeri tak lepas..

    ReplyDelete
  2. Setuju sangat. Lagipun sekarang ni banyak sangat orang yang kita tak sangka-sangka akan ambil kesempatan terhadap wanita. Saya pun nak belajar juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la pasal... eraz pun pernah belajar silat gayung...

      Delete
  3. masa kecik dulu berangan nak jadi gangster, nak belasah org sampai lebam.. tapi sampai skrg masih jadi perempuan tulen lg.. hehe..

    ReplyDelete
  4. Setuju sangat . even sy nie budak bawah umurkan . mujur ada basic silat hehehe ..

    Jom join segmen http://nasothman.blogspot.com/2013/03/segmen-bloglist-cerita-syarafina.html

    ReplyDelete
  5. setuju... saya dl sejak sek men masuk karate, matrik masuk tae kwon do (sb xde karate), masuk U belajar silat plak..haha...tapi semua separuh jalan la... huhu... at least ada la sikit ilmu tu kan dr xde langsung..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu.. At least ada ilmu wpo sedikit...

      Delete
  6. Kalau yang memang cik akak sokong..hihi..tapi masalah cik akak tak pernah kenal pun silat, teakwondo...& segalanya..hihi..kalau ade kelas memang nak join..huhu..

    cik akak berhenti sini jap..nak mengomen..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mn tahu lps ni impiam tu tercapai... :-)

      Delete
  7. sempat blaja teakwando masa kecik2 dulu.. lepas sakit terus kena stop segala aktiviti lasak..

    ReplyDelete
  8. dlm keadaan skrg.... rasanya wanita perlu ilmu pertahankan diri......

    ReplyDelete
  9. minat taekwando tapi tak boleh join....tengok jer ler org lain masuk...

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.