Sunday, 17 March 2013

Disebalik Senyum & Tawa


Entri spontan selepas buat status di Facebook tadi.. Terjumpa satu kata-kata menarik.. Terus update di Facebook then terfikir terus nak share dengan pembaca blog.. Rakan follower di Facebook tak semestinya rakan blogger kan.. Siapa boleh 'LIKE' ayat dibawah?

Disebalik senyum dan tawa, seseorang insan itu mungkin dilanda kepahitan dan kekecewaan yang tidak diketahui orang..

Orang tersenyum itu tak semestinya tiada perkara yang menyedihkan untuk difikirkan.. Tetapi, disebabkan untuk menjaga hati orang lain atau tak nak orang fikir kita mempunyai masalah, senyum je la jawapannya.. Biar kita sendiri yang hadapi dan selesaikan kerana tak melibatkan orang lain pun.. 

Assalamualaikum... 

Published with Blogger-droid v2.0.10

23 comments:

  1. ya btl tu..hanya Allah yg thu...

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum eraz...betul tu mama sokong dgn kata2 ini...:)

    ReplyDelete
  3. yap, is true....senyum tak bermakna orang itu happy, senyum sbb kerana itu adalah sedekah dan menjaga hati orang lain..

    ReplyDelete
  4. Kdg2 Allah sembunyikan matahari, Allah turunkan hujan dan petir.. kita tertanya ke mana perginya matahari, rupa-rupanya Allah berikan kita pelangi.. ;)

    ReplyDelete
  5. btul tu..tak semestinya senyum tu takde mslh yg difikirkan..^_^

    ReplyDelete
  6. sy prefer smile and laugh like there's no end kalo got mslh. kalo x thn baru sy let out ^^

    ReplyDelete
  7. Semoga lebih ceria & happy sokmo lepas ni ye.. Rilek2 :)

    ReplyDelete
  8. :) benar.. kadang2 senyuman itu untuk menutup kesedihan di hati.. & kdg2 senyuman itu untuk menggembirakan orang lain..

    ReplyDelete
  9. biar hati yang berkata-kata tanpa diluahkan melalui bibir....

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.