Kelab Blogger Ben Ashaari

Thursday, 15 January 2015

Termometer diperlukan semula !

Assalamualaikum w.b.t.. Semalam bila balik dari nursery, badan dia panas.. Kami syak maybe Zara berjangkit dengan kawan-kawan di nursery tambah-tambah lagi sekarang memang banyak dan musim demam di Kelantan.. Semuanya lepas banjir besar baru ni.. Bakteria banyak.. Ya lah, berlumpur apa semua kan..

Tapi alhamdulillah selepas lap badan, bagi ubat, Zara tidur lena dan panas tu hilang.. Masih ada rasa panas tu, tapi tak sekuat semalam la.. Jadi standby ubat je la.. Zara memang dah lama tak demam.. Sejak umur setahun ni, memang dia tak pernah demam lagi.. Semalam baru la kami guna semula termometer.. Simpan sebab dah lama tak demam..

#Tak senang duduk bila anak demam

6 comments:

  1. Biasalah tu bila bercampur dengan budak-budak dekat nursery kan. Yang penting, bila anak sakit, parents kena selalu pantau dan check condition mereka :)

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.