Kelab Blogger Ben Ashaari

Wednesday, 2 March 2016

3 Sebab Kenapa Ramai Orang Kita Muda-Muda dah Papa Kedana?

Assalamualaikum w.b.t.. Entri ni wajib korang baca.. Tak mustahil suatu hari nanti korang akan terlibat dengan ‘aktiviti-aktiviti’ ini.. By the way, mesti pembaca semua pernah dengar atau baca ramai mana anak muda sekarang muflis seawal umur 25-an kan.. 


Kenapa?

1. Salah satunya ialah sebab perniagaan (rugi dan tidak membuat untung).. 

2. Sebab yang lain adalah penggunaan kad kredit (Baru kerja tapi apply 2-3 kad kredit dan akhirnya tidak mampu kawal perbelanjaan)

3. Ada juga muflis sebab pelaburan..(Buat loan untuk sertai skim pelaburan yang merepek akhirnya duit lesap entah ke mana)

Kita biasa baca di dada akhbar sekarang ni banyak betul skim pelaburan yang entah betul, entah tidak.. Baru ni sahaja ada keluar dalam paper tentang skim cepat kaya di Gua Musang, Kelantan dan Besut, Terengganu yang mana mereka telah ditipu oleh pelabur.


Penganjur menjanjikandengan bayar hanya beberapa ratus, pulangan sampai beribu dalam masa yang singkat!!! Errrmmmm… Fikir logik je la kan.. Laburkan sedikit duit, then duduk diam je, lepas tu dapat pulangan.. Banyak pulak tu.. Pernah kan dengar aktiviti macam ni.. (inilah dia skim cepat kaya) 

Labur duit then lepas tu company berkenaan akan buat apa-apa perniagaan untuk memberikan pulangan kepada pelabur.. Di Kelantan dulu pernah dengar melabur ikan keli la, apa la.. 

Akhirnya mereka bawa lari duit.. Dia yang kaya.. Kita? Melebur!

Jika ingin join dalam apa-apa pelaburan sekali pun, haruslah rujuk kepada Bank Negara adakah syarikat berkenaan berdaftar atau tidak.. Jika tidak, jangan la sesekali beranikan diri.. Bulan pertama atau kedua mungkin senyum manis, lepas tu?? Bukan senang ingin berjaya dan mendapat keuntungan.. Tapi dengan sedikit usaha, insyaallah.. 

Jika merancang nak tambah pendapatan, pergi tuntut ilmu dulu, jangan ikut cakap orang je. Salah satu penyelesaian ialah …. Ini yang nak share..


Pernah dengar Seminar EWO WANG? Ianya ajuran 9 Equity Wealth Creations Sdn Bhd.. Umumnya mereka akan ajar kita tentang pengurusan kewangan, pelaburan mana yang patuh syariah serta macam mana nak sertai peluang-peluang pelaburan (Hartanah & Bursa Malaysia)yang ada walaupun orang kata sekarang ni zaman krisis/gawat.

Korang kena jumpa pakar-pakar ni sebagai satu investment ilmu untuk memulakan pelaburan..Boleh usha Facebook dorang untuk rujukan. Mereka ialah :

1. Dr Zaharuddin Abd Rahman (Ada yang tak kenal ustaz ni ke??)
(Pakar Perbankan & Kewangan Islam)

2. Abang Abu
(Speaker, Trainer, Penulis, Jurulatih Kewangan)

3. Ahyat Ishak
(Pengarang buku terlaris ‘Strategik Pelabur Hartanah’)

4. Hj Mohd Asri bin Ahmad
(Mentor Pelaburan Saham No.1 Malaysia, Pengarang buku terlaris ‘Jejak Mentor Pelaburan Saham’, ‘Mudahnya Pelaburan Saham’, ‘Melabur atau Melebur’)


Pada yang zero tentang pelaburan tu memang sesuai datang ke seminar ni sbb topik dia pun macam-macam!

ASAS KEWANGAN ISLAM
1. Halal dan Haram dalam pelaburan.
2. Bagaimana mengenalpasti pelaburan 100% patuh syariah.

MEKANIK WANG
1. 5 Rukun Kaya.
2. 6 Formula Kaya.
3. Bagaimana menguruskan kewangan secara bijak mengunakan kompas wang.
4. Fahamkan 4 langkah penting mencapai kebebasan kewangan.
5. Kenali dan membina Aliran Wang kekayaan.
6. Minda dan persiapan menjadi Entrepreneur Investor.

SAHAM
1. Bagaimana meraih pulangan yang luar biasa melalui pelaburan saham secara sah, selamat, mudah serta patuh syariah.
2. Bagaimana membina dana pendidikan anak tanpa bergantung kepada pinjaman.
3. Bagaimana boleh melabur dengan modal yang rendah.
4. Bagaimana memilih saham-saham yang berkualiti serendah RM1 sesaham yang boleh memberi pulangan 200%.
5. Jana pendapatan secara pasif untuk bersara awal.
6. Pelajari formula A-B-C bagi pemilihan saham.

HARTANAH
1. Fahami rahsia pasaran hartanah sebenar supaya tahu bila nak bertindak.  Adakah nak tunggu atau adakah boleh bertindak sekarang? Apa peluang dan apa perangkap yang ada?
2. Kenali formula 3S yg mampu mencetus perjuangan anda dalam bidang hartanah.
3. Pelajari 3 huruf paling berkuasa dalam pelaburan hartanah.
4. Fahami 8 senjata ilmu seorang pejuang hartanah.
5. Kenali 7 langkah pilih aset yang akan menyelamatkan anda daripada risiko & bahaya
6. Bongkar 100 lubuk rahsia hartanah mampu milik yang masih belum diserang ramai pelabur!

=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•==•=•=•=•=
3 SEBAB KENAPA ANDA WAJIB HADIRI
SEMINAR EVOWANG PADA 12 MAC 2016
=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•==•=•=•=•=

1. Baru seminggu lepas terima gaji, baki duit dalam akaun tak sampai RM100.

2. Anak sudah masuk 5 orang, tapi masih menyewa. Sampai bila?

3. Simpan duit, tapi bukan makin bertambah malah semakin susut.

=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•==•=•=•=•=
DI MANA SEMINAR INI BERLANGSUNG?
=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•==•=•=•=•=

TEMPAT : IDCC Convention Centre, Shah Alam
TARIKH:12 Mac 2016 (Sabtu)
MASA : 8.30pagi - 6.00petang

REBUT HARGA EARLY BIRD SEBELUM HARGA SEBENAR RM399 DIAKTIFKAN
Tiket RM199 SUDAH SOLD OUT
Tiket RM299 SELLING FAST! (BELI SEKARANG SEBELUM SOLD OUT)

★ TEMPAT ADALAH TERHAD!.
★ Cepat! Bertindak sekarang.
★ Insha Allah. Kita USAHA, ada sumber rezeki ALLAH tetapkan untuk kita.

=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=
DAFTAR SEKARANG
=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=
0193231815 | 0175251815 | 0168317860 | 0162383667 | 0126801197
Layari http://www.evowang.com/ untuk maklumat lanjut!

VIDEO

Cuba tonton video ni

Kalau tak mampu merubah ekonomi negara, dapat merubah ekonomi keluarga pun sudah besar jasanya…………


“JIKA AKU MAMPU MENUKAR MASA 7 TAHUN LALU, PASTI AKU BERJAYA UBAH HIDUP AKU HARI INI.?”ISU ORANG KITA :1) Kes...
Posted by Mohd Asri on Sunday, February 28, 2016

 Adakah skim pelaburan yang anda sertai patuh syariah?


ADAKAH ANDA TERLIBAT DENGAN PELABURAN YANG 'COP HALAL' ?Adakah pinjaman bank anda 'halal'?Adakah skim pelaburan yang...
Posted by Mohd Asri on Thursday, February 25, 2016

7 comments:

  1. Memang zaman la ni, kene rancang perbelanjaan dan kene berjimat cermat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bangus juga ada info ini, boleh membantu kalau nak mengawal perbelanjaan dan menyimpan untuk masa hadapan

      Delete
    2. Haah.. Memang kena rancang betul-betul..

      Delete
  2. Bagus lah pengisian dlm seminar tu...persoalan tu semua mmg bermain dlm fikiran...jom join evo wang...ilmu akhirat juga ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la.. Sangat berguna nampaknya ni..

      Delete
  3. Sangat berguna kepada orang muda..mayb program ni boleh buat mereka sedar takde benda mudah cepat kaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la.. Elak dari tertipu juga..

      Delete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.