Kelab Blogger Ben Ashaari

Sunday, 29 May 2016

Bila Bayi Masukkan Kaki Dalam Mulut

Assalamualaikum w.b.t.. Lepas update dengan satu gambar, rasa macam tak sah kalau tak update di blog kan.. Disebabkan dulu-dulu masa sekolah memang sangat suka menulis, so bila dah tua-tua ni menulis di blog sendiri je la.. Nak jadi penulis secara serius tu memang tak la.. Jadi kita menulis je secara santai-santai.. Ok! Berbalik kepada topik asal..

Bila bayi masukkan kaki dalam mulut, terus kita terbayangkan kata-kata orang tua yang katanya baby tu nak adik.. Sejauh mana kebenaran kata-kata orang tua tu? Eraz sendiri tak sure la tapi kata-kata tu memang melekat dalam kepala.. Selalunya orang-orang tua dulu-dulu mesti bersebab sebelum mengeluarkan apa-apa kenyataan.. 


Sekarang sampai masa Adam cuba main-main untuk masukkan kaki dalam mulut.. Bukan selalu pun.. Selalu asa duk lama dalam carseat je.. Mungkin dah tak de benda lain nak buat, so main la kaki kan.. Tapi kan, tak tahu la tiba-tiba memang Adam akan dapat tahu.. Rezeki Allah kan.. Tapi kalau diberikan peluang, nak biarkan Adam besar la dulu.. Zara masuk sekolah dulu ke, Adam masuk sekolah dulu ke.. Hehe.. 

3 comments:

  1. salam semua. jom sama sama sokong Kempen Taja Shopping raya ! tak menderma share post pun jadilah!

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.