Sunday 29 July 2012

Astaghfirullahalazim.. Ada Kes Pusat Tuisyen Hina Sahabat Nabi Muhammad S.A.W

Astaghfirullahalazim.. Ada Kes Pusat Tuisyen Hina Sahabat Nabi Muhammad S.A.W

Sape ade beli Kosmo hari ni? Sure nampak berita ni kan.. Jom baca sedikit tentang kes ni.. Untuk berita penuh, memang kena beli Kosmo Ahad la..


LEDANG - Sebuah pusat tuisyen di Tangkak dekat sini didakwa bertindak biadab memaparkan karikatur menghina para sahabat Nabi Muhammad S.A.W. dalam nota ringkas mata pelajaran Sejarah bagi pelajar tingkatan empat di pusat berkenaan.

Kadi Daerah Ledang, Sulaiman Maidin berkata, pusat tuisyen tersebut melukiskan 16 karakter sahabat nabi dalam bentuk kartun dengan watak berbeza dan bahan-bahan tersebut disediakan tenaga pengajarnya dikenali sebagai Mr. Fu.

"Antara karikatur yang keterlaluan ialah lukisan seorang sahabat nabi yang dilukis dengan wajah khinzir. Imej seorang lagi pula diletakkan gambar wanita dengan bahagian dadanya ditutup dengan tulisan Cina, selain ada yang dikelilingi tiga wanita.


--------------------------------------------
Kalau korang rasa nak tahu info, boleh la klik entri di bawah ni :

1 comment:

  1. Alhamdulillah. Abe dah singgah sini & dah tinggalkan jejak jugak follow sini dari www.queachmad.com

    btw, abe dari segmen http://www.queachmad.com/2012/07/segmen-promote-blog-by-jal.html

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.