Kelab Blogger Ben Ashaari

Monday, 8 December 2014

Kesan Embun, Hujan & Panas Pada Kereta


Assalamualaikum w.b.t.. Ada dikalangan pembaca entri yang ada kereta tetapi setiap malam tidak berteduh..? Mungkin sebab parking di kawasan tak berbumbung atau rumah ada dua buat kereta dan salah satunya terpaksa parking dikawasan tidak berbumbung? Pasti ada kan.. Eraz ada baca-baca, jika ia berlaku pada jangka masa yang panjang, kereta berkenaan akan jadi berkarat, cat mungkin hilang serinya dan mungkin boleh 'makan body'..

Fuh dashyat.. Tips orang dulu-dulu, kalau kereta berembun, pagi-pagi tu siram dengan air dulu sebelum ke tempat kerja atau lain-lain.. Itu tips paling muda kan.. Eraz sendiri pun memang alami perkara macam ni.. Kesian pulak fikir kat kereta yang terpaksa berembun dan berhujan tu.. Kadang-kadang berpanas kan.. Hehe.. Sama-sama kita elakkan..


4 comments:

  1. singgah hari isnin...baca kisah kereta berembun...

    ReplyDelete
  2. Patut pun tgk kawan duk siram kereta dia tiap- tiap pagi. :)

    ReplyDelete
  3. Rumah makin kecik.. Tapo harga makin mahal.. Hahah mcm x masuk je ngan entri ni.. :)

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.