Kelab Blogger Ben Ashaari

Wednesday, 10 December 2014

Annual Leave masih berbaki 36.5 Hari !!


Assalamualaikum w.b.t.. Di akhir-akhir tahun ni, ramai yang merebut peluang untuk habiskan Annual Leave masing-masing.. Ramai yang pergi bercuti ke sana ke mari.. Eraz sendiri, setakat entri ni ditulis, Annual Leave masih berbaki 36.5 Hari lagi.. Haaaa.. Banyak kan.. Tapi tiada satu pun plan nak bercuti.. Kenapa? Errrmmmm.. Setiap tahun memang akan burn macam tu je.. Kita tak macam orang kerja kerajaan, boleh kumpul-kumpul Annual Leave kan.. Sangat sangat sangat sedih bila kelayakan ada, tapi tak boleh nak gunakan..

8 comments:

  1. banyak lg tu...cik nor ada 20hr lg..:)

    ReplyDelete
  2. anda ditag http://cerita-adindabaizuramazlan.blogspot.com/2014/12/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html

    ReplyDelete
  3. bnyknya... kenapa tak amik cuti... ishh.. rugi. kami ni, tak cukp2 cuti.. setahun 14 hari je kot. pastu.. anak sakit cuti.. laki sakit cuti... cuti2 malaysia cuti.. raya cuti.. ishhh... setiap tahun tak cukup/

    ReplyDelete
  4. banyaknyaaaaaaaa......rugi tak cuti, itu hak kemanusiaan kita tu:)

    ReplyDelete
  5. Kami dari HR practitioners ni...kalau ada staff yang balance cuti banyak sangat, mesti kawan sorang lagi tanya. Staff tu sebatang kara ke? Tapi memang diakui, ada syarikat yang sangat kedekut dengan cuti. Untunglah kalau ada staff yang boleh bertolak ansur. Namun manusia dalam masyarakat, agak susah kalau tidak bercuti kan.... Tapi, apa2 pun, pilihlah yang terbaik...

    ReplyDelete
  6. Hi...nice to meet you, I got a nice video link that you can watch with your family. https://www.youtube.com/watch?v=15KZZ7ymF5Q

    ReplyDelete
  7. Papaglamz fully utilized... Kuikui

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.