Friday, 21 December 2012

Sivik : Fikir laa guna OTAK !

Sivik : Parking Motosikal Merata-rata!

Sivik : Parking Motosikal Merata-rata!

Kesedaran sivik.. Rasanya semua orang tahu hal ni.. Tapi yang peliknya kenapa tak semua orang boleh buat faham hal ini.. Dah banyak kali berlaku.. Tegur pun, nanti orang lain akan buat juga.. Sebabnya dalam diri masing-masing.. Kenapa agaknya kita tak fikir sebelum buat sesuatu hal.. Dah la melibatkan orang lain kan.. 

Tengok gambar di atas.. Itu dua motosikal berlainan.. Bayangkan, macamana kereta tu nak diundur atau masuk bila motosikal diletakkan macamtu? Bukannya tak de tempat lain boleh letak.. Luas lagi kawasan tu.. Tapi, nak juga letak kat sini.. Tak kan la nak bagi orang rantai motor tu then tak bagi kunci rantai kan.. 

Tak kan la hal macamni pun tak boleh nak fikir.. Benda depan mata.. Boleh imagine sendiri hal ni.. Bayangkan korang je la yang pemandu kereta berkenaan dan orang lain yang bawak moto anda.. Apa yang anda akan buat.. Isk! Tak faham la dengan orang-orang yang macam ni..

Bye!

#Iklan khidmat masyarakat ini dibawakan oleh blog Mr. E'raz Fadli !

11 comments:

  1. perhati btl2 baru perasan tue kereta .. hehehh kasi tolak jerk moto tue. baru diorg ada akal ^^

    ReplyDelete
  2. pernah gak terparking .. xperasan.huhu nasib hana ada berdekatan dengan moto.boleh ubah

    ReplyDelete
  3. hai.. BW dr segmen lulu-caldina

    meh singgah blog sy

    http://monwalktoremember.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. selalu kena macam ni.susah bila nak ubah kereta

    ReplyDelete
  5. Pernah jumpa orang park motor di kawasan parking kereta. hanginnn dah la parking susah. Last2 saya turun letak motor dia kat tepi sikit.

    ReplyDelete
  6. menusia kekadan suka ambil mudah.......tapi kekadang menyusahkan org lain..... memang takde sivik langsung......

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.