Tuesday, 4 December 2012

Segmen | Semarakkan Rakan Blogger Google+

Segmen | Semarakkan Rakan Blogger Google+



Saudara HasrulHassan telah menganjurkan satu segmen Segmen | Semarakkan Rakan Blogger Google+.. Siapa yang berminat untuk join, boleh klik SINI.. Tujuan segmen ini diadakan bagi memperkenalkan Google+ sebagai satu gadget dan widget yang lebih baik berbanding widget follower.. Heboh juga diperkatakan bahawa blogger.com mungkin akan menggantikan widget follower itu kepada Google+ dalam blogspot.. Errmmmm..

Jadi jom kita ramai-ramai cuba biasakan diri dengan Google+..
"Google+ lebih baik sebab dengan sekali klik, anda bukan sahaja berhubung sesama blogger, tetapi semua mereka yang punyai akaun dalam rangkaian Google. Malah, apabila anda berkongsi (+1) entri-entri di blog anda, semua rakan anda akan mengetahui akan perkongsian tersebut - sama seperti anda klik Facebook LIKE dalam entri blog.."

Info lanjut tentang segmen ini seperti cara sertai, dan tindakan selepas sertai, korang boleh klik Segmen | Semarakkan Rakan Blogger Google+..

11 comments:

  1. heee~ amacam abe, ado feeling alang-alang jiwang x time masuk blog farah alias? sesuai la ngan entry2 hok ada tu.

    ReplyDelete
  2. Selamat bersegmen. Klo sempat nnt nak join juga ☺☺

    ReplyDelete
  3. selamat bersegmen... nak pi ushar lah.....

    ReplyDelete
  4. Salam dari blog santai..menyemarakkan google+...dah follow blog ni and google + as well

    ReplyDelete
  5. Jom semarakkn, dh join last week, xbrape semarak lg nih

    ReplyDelete
  6. As Salam, datang menerjah dari segmen HH. Salam perkenalan dari saya.

    ReplyDelete
  7. datang dari segmen yg sama dan folow g+ sini..

    http://pening-pala.blogspot.com/2012/12/segmen-semarakkan-rakan-blogger-google.html

    ReplyDelete
  8. Hi.. Newbie here. I am following you by G+

    :)

    Happy blogging!

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.