Kelab Blogger Ben Ashaari

Friday, 8 April 2016

Maxis Kemaskini Pakej One Plan – Tingkatkan Kuota Data Untuk Semua Pelanggan

Assalamualaikum w.b.t.. Sedia maklum yang isu Maxis ni memang viral dalam minggu ni kan.. Jadi hari CEO Maxis Morten Lundal hari ini membuat pengumuman mengejut melalui Facebook Live dan diselitkan permintaan maaf kepada pelanggan Maxis sedia ada.. Isu apa sebenarnya? Sebenarnya ia lebih kepada isu rasa pelanggan tidak dihargai dan membandingkan pakej dari telco yang lain.. Seterusnya pelanggan itu terus membuat keputusan untuk tukar ke telco yang lain walaupun terpaksa membayar sejumlah wang.. Ianya dikatakan berbaloi jika terus bertahan.. So! Disebabkan itulah, pengumuman mengejut ini di buat supaya dapat memujuk pelanggan Maxis terus kekal..


Yang pasti, mulai Mei 2016, pelan baru ni, pelanggan sedia ada Maxis One Plan dengan pelan kuota 1 GB akan ditingkatkan ke 5 GB.. Pelanggan pelan 3GB pula akan ditingkatkan ke 8 GB.. Dan.. Satu lagi.. Untuk bulan April 2016, bermula 16 April, kesemua pelanggan Maxis One Plan akan menerima kuota data sebanyak 3 GB secara percuma bulan ini.. Ianya sebagai tanda mohon maaf atas kesilapan..

So kepada semua pelanggan Maxis, any comment?

31 comments:

  1. Masih lagi melanggan pelan SurfMore 50. Teringin naik taraf ke OnePlan tapi apakan daya pakejnya tidak berbaloi dengan harga yang ditawarkan. Harapnya dengan penawaran pelan OnePlan yang baru nanti dapatlah pelanggan seperti saya menukar ke pelan OnePlan ini. Jika tidak selamat tinggal lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eraz pun ada plan nak 'keluar' jugak ni wpo dapat tambahan data.. Tak pun satu stay, satu 'keluar'..

      Delete
  2. celcom lagi bagus tak bnyk masalah hadapi mcm yg berlaku skrg saya guna first gold bnyk benefit dpt terutama free weekend internet ..mmg mantap guna first gold

    ReplyDelete
    Replies
    1. Errrmmmm.. Mungkin boleh try survey Celcom..

      Delete
  3. sekarang maxis baru nk mintak maaf but still org serang dorg mmg patut pon aku pon rasa nk tukar ke celcom skrg

    ReplyDelete
  4. maxis one plan je ke upgrade? maxis ivalue x upgrade ke? sedih….

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya Maxis One Plan je kot.. Entah la..

      Delete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. guna celcom first gold dpt free weekend internet soo apa lagi daftar celcom first plan skrg tgh murah rm80 je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Errrmmmm.. Mungkin boleh try survey Celcom..

      Delete
  7. Muz masih guna prepaid lagik.. Hihi

    ReplyDelete
  8. dulu hampir trjebak nak guna maxis postpaid..tpi bila tgk digi & celcom, twrn dorg lgi berbaloi...maxis ne betul2 nak pelanggan lari kot.

    skrg guna digi postpaid, puashati betul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Digi tak de line sangat di sesetengah tempat.. Celcom ok sikit la kot.. Maxis better tapi itu la.. Kena fikir balik la sekarang..

      Delete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. saya dh lama guna celcom first gold saya rasa celcom plan mmg terbaik ahh selama ni guna mmg takda masalah dgn plan first gold nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Errrmmmm.. Mungkin boleh try survey Celcom..

      Delete
  11. Fida pernah guna Maxis..Tapi makin lama makin mahai..lepas tu tukar ke Celcom..Line kat kg pulak kurang..Digi memang tak la..
    Sekarang Fida guna Umobile..setakat ni ok lagi..Kebetulan satu department tukar pakai Umobile..So wait n see je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setakat ni Eraz ok dengan Maxis.. for future, tak sure la..

      Delete
  12. Maxis ni sebab dah gah so dorang ingat dorang akan kekal selamanya di atas..padahal sekarang banyak lagi pilihan telco yang lain macam Digi..Plan Digi pun menarik gak, RM78 dapat 7gb + unlimited call..if data tak habis digunakan, boleh dibawa ke bulan depan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin Eraz pun dah boleh survey telco lain.. Errmmm...

      Delete
  13. Dah kena viral..baru kelam kabut nak buat penjelasan bagai
    Bila nak keluar atau terminated..barulah dioffer mcm2
    tu pun still Mahal dan skit kuata..Lepas tu nak buat MNP skit punya payah..Telco lain senang je klu nak tukar line..
    Celcom pun rancak buat iklan pakaj nyer..
    Digi ambil hati pelangan dgn pakaj murah..dari dulu lagi..RM78 dgn 7GB..kira cukuplah tu layan internet tuk sebulan..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua telco pandai ambil kesempatan sementara isu ni masih hot.. Banyak pakej baru sekarang..

      Delete
  14. YI sebenarnya lama dah guna MAXIS dari sekolah tingkatan lagi... now terasa tertipu pulak.. sebab Telco lain macam CELCOM, DIGI, UMOBILE lagi murah dan service yang kita dapat sama dengan apa yang MAXIS bagi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la.. Dari lepas sekolah menengah lagi ni.. Tahun 2001 kot..

      Delete
  15. Salam singgah..CP pun pengguna MAXIS cuma sekarang ni banyak pulak kan telco lain buat promosi. DiGi contohnya offer unlimited call dan data 7gb. Baru RM78. Celcom pun sama. Tak tahu nak kekalkan MAXIS atau bertukar yang lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Celcom nampak ada pakej baru sekarang..

      Delete
  16. Bila pengguna dah marah barulah nak naikkan data GB semua. Tapi pengguna lebih bijak kot, konfem la pengguna maxis lari ke telco lain. Macam Digi ke? Celcom ke? For example, Digi plan yang RM78 tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Celcom nampak dapat perhatian ramai sekarang ni..

      Delete
  17. Bagus nya Eraz bertahan dengan Maxis..ana rasa Maxis dah tak macam dulu..skrg mahal sangat sebab telco lain banyak da offer lagi bagus..
    macam ana suka Digi. RM78 je utk 7gb data. servis pun bagus.

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.