Kelab Blogger Ben Ashaari

Wednesday, 13 April 2016

Kebab Ayam in Progress

Assalamualaikum w.b.t.. Kebab Ayam in Progress tu caption di FB & Instagram.. Hari tu tiba-tiba wife belikan ayam, lada benggala, baby tomato, sos tiram sebab dah nak habis, lidi satay.. Nak buat apa kan.. Dan diberitahu, untuk sos, banyak bahan dah ada dan sosej pun memang dah menjadi ready stock.. First time kumpulkan bahan-bahan macam ni.. Dan hasilnya pada malam tu ialah Kebab Ayam..

Sebab first time wife nak buat, so dalam kepala, kenapa ada lidi satay? Bukan kebab sumbat bahan dalam roti ke? Haha.. Apa-apa je la.. Biarkan wife buat.. Nampak dari penyediaan tu, simple je.. Sedap ke kan.. Lepas tu tengok sos perapan pula.. Bau macam best.. Sepatutnya bahan diperap selama sehari tapi sebab drastik nak macam, sempat sejam lebih je kot.. Haha..

So bila dah settle perap sekejap, dicucuk cucuk di lidi satay.. Oooo.. Gini la rupanya kebab ayam.. Ok.. Bau best ni.. Warna warni.. Wife kata, itu rupa sebelum masak.. Kalau dah masak, memang lagi cantik.. So ini gambar masa baru letak dalam kuali ajaib ni..


Cantik kan.. Dah rasa menyelerakan ni.. Tapi malangnya bila dah masak, lupa pula nak ambil gambar.. Memang lagi cantik.. Bau masak atas dapur, memang best.. Rasa? Macam tak sangka juga kan.. So dah bagitau wife, next time buat lagi!

4 comments:

  1. Sedap...Fida pun dah lama duk bunyi2 kat suami..nak beli kuali ajaib tu..tapi dia buat diam je..tapi duit bagi..Tah bagi ke tak..Sebab teringin nak buat satay jugak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh tu beli.. Banyak kegunaan.. :)

      Delete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.