Monday 13 August 2012

NGERI : Hampir Hancur Tangan dan Melecur Dengan Mata Kabur AKIBAT Mercun!

Harian Metro - 13 Ogos 2012 : NGERI - Hampir Hancur Tangan dan Melecur Dengan Mata Kabur AKIBAT Mercun!

NGERI : Hampir Hancur Tangan dan Melecur Dengan Mata Kabur AKIBAT Mercun!

Kes ni berlaku di Kota Bharu.. Sungguh kreatif dan berani dua sekawan ni main mercun sampaikan Hampir Hancur Tangan dan Melecur Dengan Mata Kabur AKIBAT Mercun.. Alkisahnya lebih kurang boleh dikatakan Eksperimen tak menjadi.. Nasib dua sahabat yang cuba meletupkan 20 biji mercun bola dalam bekas plastik di Pusat Transformasi Luar Bandar (RTC), dekat Tunjong hingga mengakibatkan Hampir Hancur Tangan dan Melecur Dengan Mata Kabur..

Dalam kejadian jam 11 pagi itu, mangsa Mohd Shahril Afendi, berumur 20, dan Mohd Ahmad Ismail, berumur 19, yang juga pekerja kedai buah di kawasan berkenaan baru habis bekerja dan mengisi masa terluang dengan bermain mercun.. Mereka kemudian ke kawasan lapang di belakang kedai dan mengumpulkan 20 biji mercun bola dalam sebuah bekas plastik sebelum Mohd Shahril cuba mencucuh sumbunya, tetapi tidak menyala dan sekali lagi mencuba sebelum mercun itu meletup..

Pergelangan tangan kanan Mohd Shahril hancur dengan satu jarinya terpelanting di atas tanah manakala Mohd Ahmad melecur di beberapa bahagian badan serta matanya kabur selepas terkena percikan api mercun..

--------------------------------------------

No comments:

Post a Comment

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.