Kelab Blogger Ben Ashaari

Friday, 23 October 2015

Kalau Dulu #7 | Email 10 Tahun Lepas & Sekarang

Assalamualaikum w.b.t.. Gambar ni Eraz jumpa seperti biasa di FB.. Pagi ni ambil masa untuk mengarang sebab rasa mengantuk giler dah ni depan PC dan di pejabat.. Dah rasa macam malas nak bergerak dan menguap je ni.. Mungkin nak kena cari kopi atau nescafe kot.. Mana tahu boleh membantu kan.. Kalau berkeadaan macam ni, memang kerja pun tak produktif la.. Tapi apa-apa pun, nak settlekan taip entri ringkas ni.. Siapa pernah terfikir sama macam gambar di bawah ni? Hehe..


Yes.. Kalau dulu, nak bukak email personal, memang teruja.. Tambah-tambah di zaman media sosial tidak popular lagi.. Dapat email pun dari kawan-kawan lama, kawan seuniversiti.. Al-maklum la cuti sem ke apa, tulis email untuk satu geng.. Semua boleh baca dan kalau reply, semua boleh baca jugak kan.. Dah macam bercerita dalam tu.. Masa tu surat dah tak popular sangat dah.. Email ok, masih lagi releven sebab masa tu, mana la ada Whatsapp ape semua.. Friendster, MySpace pun biasa-biasa je.. Tapi sekarang ..

Kalau bukak email personal, memang beribu Unread tapi semua email yang tak perlu di baca.. Notification la.. Spam la.. Iklan la.. Macam-macam.. Kadang-kadang tu sampai email yang personal pun terlepas.. Errrmmmm.. Tapi macam-macam mana pun, email tetap penting kan.. Walaupun mungkin tak sempat nak buka setiap hari, on skejap, dah tengok kot-kot ada email yang penting tambah-tambah dan bergelar blogger, ada pertanyaan melalui situ kan..

Email personal memang banyak unread, tapi kalau email berkaitan dengan office, memang tak de unread la.. Sebab semua penting kan.. Setiap hari buka untuk semak.. Makan gaji, macam tu la kan.. Sebut pasal friendster kan, 'dia' dah lesap macam tu je kan.. Teringat testimoni yang ditulis oleh kawan-kawan dalam tu.. Kalau baca balik, mesti gelak je.. Haha.. Throwback!

2 comments:

  1. Rasa benda yang sama.dulu masa first2 ade email..bila tengok inbox ade orang antr email excited kemain tapi sekarang nih..bukak email malas nak layan..tekan button delete jer sebab kebanyakan email x penting..kihkih

    ReplyDelete
  2. email skrang kalau masuk pnyalah bnyk. kdg benda tak penting pun masuk. huhu

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.