Tuesday, 4 September 2012

'Di Mana Joe Jambul' KEMBALI

'Di Mana Joe Jambul' KEMBALI di TV1


Ada yang membaca entri ni ingat tentang Di Mana Joe Jambul? Rasenye game show kanak-kanak tayang kat TV1 sekitar tahun 1994 atau 1995 atau 1996.. Masa tukar-tukar channel berita tadi, tertengok berita TV1.. Tajuknya 'Di Mana Joe Jambul' KEMBALI di TV1.. Kalau dulu pengacaranya ialah 'Detektif' Norzizie Zulkifli, tapi untuk musim terbaru ni, Aril AF7 atau dikenali sekarang dengan nama Aril Pilus..

Rancangan 'Di Mana Joe Jambul' ni memang favourite r dulu sebab pengisiannya yang menarik.. Lebih tumpukan kepada mata pelajaran Geografi.. Dan rasanya ada kes-kes sains sekali.. So, peminat 'Di Mana Joe Jambul' tunggu pengumuman siarannya nanti di TV1.. Tak sabar nak tengok ni walaupun umur sekarang dah senja.. Haha.. Cekidaut! Jom imbau kenangan dengan tengok video di bawah !!

--------------------------------------------

VIDEO

8 comments:

  1. kalau pengacara best bolehlah layan macam masa kecik2..hehe

    ReplyDelete
  2. Bila terkenang balik gameshow ni rasanya macam baru semalam tengok.
    Tapi...
    bila tengok balik video youtube rasanya macam seribu tahun dulu,
    nampak sangat aku dah tua hahaha

    dulu pernah terlibat sama dengan pihak sekolah gi masuk rancangan
    ni jadi penyokong kenangan terindah 1997 :)

    ReplyDelete
  3. eh citer tu ada buat lagi ek? wahhh rncangan kesukaan waktu kecik2 dulu..hehehe

    ReplyDelete
  4. dah lama tak tengok cerita nieh.. budak2 sekarang mana kenal dah.. hohoho

    ReplyDelete
  5. dulu,aku sukew citer ni ..hahaha..lagend toi

    ReplyDelete
  6. waahh...gameshow ni adew pengisian yang baik dan menarik..antara gameshow terbaik la pd saye...time tu la pn sy dapat score geo..hehehe...adakah gameshow ni segah dulu..?

    ReplyDelete
  7. Memang salah satu rancangan favourite saya nie time sekolah rendah...Rasa dah tua sangat plak :-) Betullah pepatah...Masa berlalu begitu pantas ^_^ Huhuhu

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.