Monday 16 April 2012

Betul Ke Persembahan Najwa Latif di ABPBH Baru-Baru Ni Yang Terakhir Tahun Ni?

Betul Ke Persembahan Najwa Latif di ABPBH Baru-Baru Ni Yang Terakhir Tahun Ni?

Benar, sebabnya dia nak tumpukan perhatian kepada SPM tahun ni..Artikel yang menjelaskan tentang kisah lagu 'Kosong' dan 'Cuti' daripada membuat persembahan pentas.

PETALING JAYA: Bintang remaja sensasi Najwa Latif menjelaskan lagu terbarunya berjudul Kosong bukan dihasilkan sebagai sindiran kepada mana-mana pihak.

Sebaliknya, pemilik nama sebenar Imratul Najwa Abdul Latif, 17, ini memberitahu lagu tersebut adalah bertujuan untuk memberikan semangat dan motivasi kepada sesiapa sahaja agar tidak berputus asa apabila diri diperkecilkan.

“Lirik lagu itu dihasilkan bersama kakak saya, Ika. Dia menghasilkan lirik itu ketika melihat saya sedang bersedih dan tertekan dengan pelbagai cabaran dalam bidang nyanyian ini.

“Saya sering berkongsi dengan kakak apa juga masalah atau kesedihan yang saya hadapi. Mungkin daripada situ, dia mendapat ilham untuk menulis lirik lagu itu,” katanya ketika dihubungi mStar Online, di sini, Isnin.

Ditanya adakah lagu itu merupakan luahan perasaan dan pandangan mereka kerana sering dipandang rendah dan dikritik pelbagai pihak sebelum ini, Najwa berkata ia hanyalah lagu yang menjadi motivasi bagi menghadapi perjalanan karier yang masih panjang.

“Lagu itu bukan untuk menyindir mana-mana pihak. Mungkin daripada liriknya, orang akan menyangka ia adalah luahan perasaan saya untuk menyindir segelintir pihak yang memperlekeh atau mengkritik selama ini.

“Hakikatnya, bukan begitu kerana ia adalah sebuah lagu motivasi dan pemangkin semangat kepada sesiapa sahaja yang berasa diperlekehkan agar tidak mudah mengalah,” katanya.

Dalam pada itu, gadis yang bakal menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) pada hujung tahun ini berkata dia kini mula berehat panjang daripada komitmen nyanyian demi menumpukan perhatian pada pelajaran.

“Saya berehat daripada komitmen nyanyian buat masa ini bagi menumpukan perhatian pada pelajaran. Terlalu banyak subjek yang perlu saya tumpukan terutamanya subjek-subjek Tingkatan Empat yang sudah terlupa.

“Atas nasihat ibu, saya ambil keputusan ini untuk masa depan. Kalau diikutkan, saya patut berehat sejak Mac lagi dan kemunculan di Anugerah Bintang Popular Berita Harian baru-baru ini adalah persembahan pentas yang terakhir pada tahun ini sehingga saya selesai SPM,” katanya.


Nak dengar lagu 'Kosong' bersama Lirik? Klik SINI..
--------------------------

Entri menarik yang perlu korang terjah :

2 comments:

  1. memang patut dia berhenti.. tumpu pd SPM dulu... itu kan masa depan :)

    ReplyDelete
  2. yupp..dia kata dengan saya yang persembahan ABPH itu yang terkhir untuk tahun 2012 kerana dia nak fokus 100% dalam SPM 2012 dia. Mcam mana saya tahu??

    Taman saya berjiran dengan taman perumahan Najwa.. Lagipun... banyak kerja dia kena selesaikan dan uruskan d sekolah tuuu :)

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.