Sunday, 13 January 2013

Belajar Sambil Bekerja di Open University Malaysia

Open University Malaysia


" Kini anda boleh bekerja sambil belajar dengan beberapa kaedah Pembelajaran Fleksibel OUM. Dengan mengintegrasikan pelbagai cara pembelajaran fleksibel, OUM memperkasakan anda dengan pengetahuan berkaitan industri yang anda boleh guna pakai di tempat kerja, demi kemajuan kerjaya anda. Anda dijemput untuk melawat kampus induk kami atau mana-mana pusat pembelajaran OUM berhampiran untuk mendaftar! "

Mesti ramai yang pernah dengar nama Open University Malaysia kan.. Siapa yang berimpian untuk mendapatkan Diploma dan Ijazah Sarjana Muda, boleh la terus ke mana-mana cawangan Open University Malaysia kerana pendaftaran untuk Ambilan Semester Januari 2013 sedang berlangsung sekarang.. Selain di Kampus Utama KL, OUM ada Pusat Pembelajaran di Selangor, Kedah, Pulau Pinang, Perak, Negeri Sembilan, Melaka, Johor, Terengganu, Kelantan, Pahang, Sarawak dan Sabah..

Jika anda sedang bekerja, Open University Malaysia la paling tepat dipilih kerana kelas hanya akan dijalankan pada hujung minggu sahaja.. Waktu bekerja korang memang tak kan diusik.. Open University Malaysia sangat fleksibel untuk semua tak kira umur anda berapa dan apa kerja anda.. Jika korang tak bekerja pun, still boleh sambung belajar di OUM..

p/s : Ini bukan entri berbayar.. ;)

41 comments:

  1. hanya org yg kuat mental leh study sambil bkerja.
    kalu x kuat mental mmg leh ilang mental nnti.
    assgmnet kemana.
    keje kmana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. usaha tangga kejayaan...

      Delete
    2. bagaimana syarat kelayakan
      spm bawa 3 kredit

      Delete
    3. bagaimana syarat kelayakan
      spm bawa 3 kredit

      Delete
  2. betul tu eraz.... mesti kuat semangat, pandai berdikari, disiplin diri dan pengurusan masa yang cekap supaya komitmen terhadap belajar, kerja dan keluarga dapat dilaksanakan... ;)

    ReplyDelete
  3. berminat sgt...... mcm nk kena tgk lanjutannya.

    ReplyDelete
  4. payah kot belajat sambil kerja ni..memang kena kuat mental fizikal ..

    ReplyDelete
  5. masih dlm perbincgn ag..xtau nak buat keptsn ag

    ReplyDelete
  6. teringin nak sambung belajar..... cuma bila fikirkan masa.... asyik terbantut jer....

    ReplyDelete
  7. Teringin nk wat pjj tp takut xdpt bhgikn mse dgn btol..

    ReplyDelete
  8. Kalau orang indon pun boleh ke belajar sambil kerja???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saudara/Saudari,

      Tertakluk kepada syarat-syarat yang ditetapkan. Boleh hubungi bahagian Pemasaran OUM.

      Delete
  9. Kalau orang indo pun boleh ke belajar sambip kerja di sini????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saudara/Saudari,

      Tertakluk kepada syarat-syarat yang ditetapkan. Boleh hubungi bahagian Pemasaran OUM.

      Delete
  10. Kalau orang indon pun boleh ke belajar sambil kerja???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saudara/Saudari,

      Tertakluk kepada syarat-syarat yang ditetapkan. Boleh hubungi bahagian Pemasaran OUM.

      Delete
  11. macamana sy nak apply eh?..sy memang nak sambung study ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saudari boleh memohon pengajian di OUM melalui online di laman web www.oum.edu.my

      Delete
  12. macamana nak apply?..sy memang nak sambung belajar sgt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saudari boleh memohon pengajian di OUM melalui online di laman web www.oum.edu.my

      Delete
  13. macamana sy nak apply eh?..sy memang nak sambung study ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saudari boleh memohon pengajian di OUM melalui online di laman web www.oum.edu.my

      Delete
  14. yuran pendaftaran brapa ye..???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untuk undergraduate, ada RM 400, ada RM 850.. Boleh contact OUM terdekat untuk info lengkap..

      Delete
  15. Anda kesuntukan masa untuk menyiapkan assignment? Pening kepala research proposal tak siap lagi padahal tarikh due sudah dekat? Tak sempat nak menyiapkan thesis? Kami boleh membantu anda. Khidmat kami merupakan khidmat penulisan profesional kerana kami mempunyai latar belakang postgraduate dalam penyelidikan dan berpengalaman dalam penulisan jurnal dan research paper. Justeru, gaya penulisan penyelidikan merupakan kelebihan kami. Kami juga boleh menyiapkan tugasan mencakupi pelbagai bidang. Pelanggan boleh ajukan pertanyaan terlebih dahulu kepada kami akan bidang dan tajuk tugasan yang ingin diupah. Oleh itu, sekiranya berminat untuk mengupah kami, sila hantarkan pertanyaan anda beserta tajuk, due date, bilangan muka surat dan sebarang lampiran yang berkenaan kepada kami di alamat emel: assignmentask@gmail.com atau upahassignment@gmail.com.
    Info mengenai kos boleh dirujuk di Blog kami: http://team-assignment.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. saya nk tnye, umo 19 taon bole ke mohon? sbb sy tgk syrt dye kate plg minimum 21 taon. btol ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh.. Syarat 21 tu untuk kemasukan lain.. Boleh contact cawangan OUM terdekat..

      Delete
  17. Assalamualaikum tuan. Sy nak tanya. Di oum dibenarkan tak untuk transfer kredit bagi program degree? Terima kasih tuan.

    ReplyDelete
  18. assalammualaikum..sy bermnt utk sambung pengajian master di oum melaka..ape course yg sesuai bg saya..ijazah sy di bah sains sekolah rendah...hrp dpt penjelasan dan maklumat..tqvm

    ReplyDelete
  19. salam,saya nak tnya betol ke oum fokus 1 subjek dalam sebulan,lepas tu terus exam untuk subjek tu..the next month kita akan pergi kelas untuk subjek lain,then habis silibus terus exam untuk subjek tu..betol ke kaedah oum mcm tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Spnjg dua tahun sy belajar di OUM...xde lg kot sistem blajar mcm tu... Setahun ade 3 semester... Jan, Mei, Sept. Satu sem OUM akn tawarkn 3 subjek...terpulang pd individu...smda nk amik 3² subjek yg dtawarkn tu...atau just 2@1 subjek sja... Exam...setiap bulan april,ogos,disember....mcm tu la smpai abis subjek utk kursus yg kita ambil... Honestly....sgt² best blajar di OUM...masa fleksibel...kita bole plan result kita sndri ... Semua kerja ade susahnya kan......tp..usaha tangga kejayaan....so...jom belajar... :)

      Delete
    2. Sis sy ni bahasa enggeris xbrpa pndai.. sis rasa dpt x sy smbung ni.. mcm xyakin plak rasa

      Delete
    3. Sis sy ni bahasa enggeris xbrpa pndai.. sis rasa dpt x sy smbung ni.. mcm xyakin plak rasa

      Delete
  20. Assalam..flesible exam utk spm ke degree bila2 pn blh ambil ke?atau ada tarikh tertentu utk kemasukkan?

    ReplyDelete
  21. As'salamualaikum , saya nak tnya kos pembelajaran nya brapa yahh ? Dan jurusan apa ja yg d tawar kan 😁

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.