DeXandra Perfume | Team Eraz Fadli
Kelab Blogger Ben Ashaari

Thursday, 9 February 2017

Bila Handphone Dah 'Arwah'


Assalamualaikum w.b.t.. Akhirnya.. Ingatnya dapat bertahan sehingga Bulan Mac atau April 2017 tetapi jangkaan tu memang tak tepat.. Haha.. Tapi suatu hari, si Papa ni minta tolong anak kecilnya iaitu Adam Fitri ambilkan handphonenya di atas meja.. Anaknya dengan baik dan mendengar kata terus berjalan-jalan anak ke meja dan ambil.. Bagus anak Papa.. Tapi..

Biasa lah budak kecil.. Dalam pertengahan perjalanan nak hantar pada Papa, terjatuh.. Skrin hempap dulu.. Hehe.. Tak kata apa-apa.. Tak marah pun.. Sebab satunya dah tahu handphone tu memang ala2 nazak dan rasa happy sebab Adam diusianya dah faham banyak hal.. Alhamdulillah.. Sangat bersyukur akan perkembangan anak-anak..

Then esoknya terus handphone tu bermasalah.. Tak tekan apa-apa tapi semua button seolah-olah di tekan.. Hehe.. Dah macam magik dah jadinya.. So memang agak stress masa tu.. Nak whatsapp pun tak boleh.. Semua2.. Speaker pun dah tak dengar.. Ianya bermula dengan baru je sebulan beli handphone tu, terus jatuh dalam lopak air.. Mula-mula 'berdarah'.. Lepas tu speaker rosak.. Lepas tu jatuh, skrin pecah.. Macam-macam.. Memang nasib kurang baik.. 

So! Memang dah terpaksa la cari handphone baru.. Kang terganggu semua kerja.. Kerja hakiki dan business online ni.. Dropship pun nak update tempahan pun susah kan.. Disebabkan keinginan ingin dapatkan handphone brand yang sama, terpaksa la dapatkan handphone back up dulu dan sampai masa, beli yang baru dan tepat dengan pilihan hati..

Akhirnya Lenovo menjadi teman sekarang.. Wife dah tukar dari iPhone ke Oppo.. Suaminya guna Lenovo dulu.. Tapi hati tetap dengan iPhone.. Adakah iPhone 7 akan muncul? atau Sekadar iPhone 6s? Jeng jeng jeng.. Doakan semoga impian tercapai ok..

4 comments:

  1. moga tercapai impian untuk memiliki iphone ye....

    ReplyDelete
  2. InshaAllah nanti dapatlah pakai iphone tuh..bersusah susah dahulu. hehe. yang penting business online tetap jalan.

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.