Kelab Blogger Ben Ashaari

Thursday, 23 February 2017

Cara Memohon Kad Debit-i Diskaun Siswa 1 Malaysia (KADS1M DEBIT-i)

Cara Memohon Kad Debit-i Diskaun Siswa 1 Malaysia (KADS1M DEBIT-i) | Assalamualaikum w.b.t.. Mesti berita pasal Kad Debit-i Diskaun Siswa 1 Malaysia ni dah tersebar luas kan.. Terutama sekali di whatsapp.. So korang sebagai pelajar IPTA dan IPTS dah mula isi ke? Ke ada yang masih belum dapat apa-apa berita lagi? 

Secara detailnya Eraz tak mampu la nak cerita penuh.. Boleh refer pihak IPT masing-masing.. Tapi perkara penting untuk tujuan pengisian, boleh refer gambar-gambar di bawah ni.. Diharapkan dapat membantu korang untuk mengisi borang permohonan Kad Debit-i Diskaun Siswa 1 Malaysia (KADS1M DEBIT-i) ni.. Eraz dah tak layak dah sebab dah konvo baru ni untuk program Master.. Huhu.. 

PROSES PERMOHONAN 
(Klik gambar untuk besarkan)


Kelayakan dan Kaedah Permohonan 
(Klik gambar untuk besarkan)


Dokumen Yang Diperlukan Semasa Pengambilan Kad 
(Klik gambar untuk besarkan)


Cara Memohon di Laman Web Bank Rakyat
(Klik gambar untuk besarkan)


Cara Memohon di Laman Web Bank Rakyat
(Klik gambar untuk besarkan)


POSTER Kad Debit-i Diskaun Siswa 1 Malaysia (KADS1M DEBIT-i)
(Klik untuk besarkan)

4 comments:

  1. Sila sila sila..sila pohon ya..cara pon dah share kat ats tu..tggu nak pohon jer..sika.manfaatkan sebaik mungkin okey..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan... Jangan ada yang terlepas sudah la.. Rugi..

      Delete
  2. nak tnya bhgian remark tu kan yg emergency contact name tu nama waris yg berdekatan pelajar yg mohon KADS1M tu ke?

    ReplyDelete
  3. nak tnya yg bhgian emergency contact name tu kita letak nama waris berdekatan untuk pelajar yg mohon KADS1M ke?contonya nama bapa..camtu ke?

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.